Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Σε... πόλεμο τα Ζωνιανά


Ολόκληρο το χωριό έχει «ζωστεί» από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Δράστης του φονικού 52χρονος με τον οποίο το θύμα είχε κτηματικές διαφορές. Καταζητείται και ο 28χρονος γιος του.

«Εμπόλεμο» είναι και πάλι το κλίμα στα Ζωνιανά, μετά τη δολοφονία 60χρονου, χθες το απόγευμα, από συγχωριανό του για κτηματικές διαφορές. Ο 52χρονος δράστης καταζητείται, όπως επίσης και ο 28χρονος γιος του, που σύμφωνα με την αστυνομία φέρεται να έχει διαδραματίσει ρόλο στο φονικό.

Οι διωκτικές αρχές εκφράζουν φόβους για βεντέτα και από χθες ολόκληρο το χωριό έχει «ζωστεί» από ισχυρές δυνάμεις. Αργά χθες τη νύχτα έγινε σύσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Θύμα και δράστης ανήκουν σε ........


δύο από τις γνωστές οικογένειες των Ζωνιανών. Οι δύο από τις τρεις κόρες του δράστη έχουν παντρευτεί ανιψιούς του θύματος.

Το έγκλημα έγινε στα Ζωνιανά Ορη, όπου οι δύο οικογένειες έχουν τα βοσκοτόπια τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, τους τελευταίους τρεις μήνες οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν διαταραχθεί, καθώς ο ένας κατασκεύασε υπόστεγο για τα ζώα του σε έκταση που διεκδικούσε και ο άλλος.

Οι προστριβές ήταν σχεδόν καθημερινές, αφού ο ένας περνούσε από τον βοσκότοπο του άλλου για να πάει στα ζώα του.

«Εγώ το έκανα»

Λίγο μετά τις 5 χθες το απόγευμα, ο 52χρονος τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων και ενημέρωσε ότι είχε σκοτώσει τον συγχωριανό του. Υπέδειξε τον τόπο του εγκλήματος και ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα. Τα ίδια ανέφερε ο 52χρονος και στους συγχωριανούς του όταν κατέβηκε στο χωριό. Πολλοί δεν τον πίστεψαν και αμέσως επιβιβάστηκαν στα αγροτικά τους αυτοκίνητα, προκειμένου να μεταβούν στα Ορη για να διαπιστώσουν τι ακριβώς είχε συμβεί.

Οπως προέκυψε, ο 60χρονος είχε βληθεί από κοντινή απόσταση στο κεφάλι με κυνηγετική καραμπίνα. Το γεγονός κατά την αστυνομία σημαίνει ότι το θύμα αιφνιδιάστηκε και δεν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, όπως ισχυρίζεται ο 52χρονος.

Η σορός του 60χρονου εντοπίστηκε περίπου 100 μέτρα από το υπόστεγο του δράστη. Κτηνοτρόφος που έχει τα πρόβατά του σε κοντινή απόσταση ανέφερε ότι, μόλις άκουσε τον πυροβολισμό, είδε τον 52χρονο να απομακρύνεται με ταχύτητα από το σημείο και να κατευθύνεται προς το χωριό. Σύμφωνα με συγχωριανούς των δύο ανδρών, το θύμα την προηγούμενη ημέρα είχε κινηθεί απειλητικά εναντίον του 28χρονου γιου του δράστη με αφορμή τις κτηματικές διαφορές.

Ο 52χρονος μαζί με τον 28χρονο γιο του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας έχουν εξαφανιστεί υπό τον φόβο αντιποίνων.

Περίπου 20 αστυνομικοί περιφρουρούν το σπίτι, ενώ δόθηκε εντολή να διενεργηθούν έρευνες στις οικίες και στα ποιμνιοστάσια συγγενών και φίλων, τόσο στα Ζωνιανά όσο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης. Η αστυνομία πάντως δεν θεωρεί ότι το θέμα κλείνει με την ανάληψη της ευθύνης για το φονικό από τον 52χρονο και ερευνά όλα τα ενδεχόμενα.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: