Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Η «κοινή διακήρυξη» Σαμαρά και Αβραμόπουλου βάζει μπουρλότο στα θεμέλια της Νέας Δημοκρατίας.



Παγιδευμένος ο Σαμαράς στα επικοινωνιακά τρικ Αβραμόπουλου έχασε την ουσία της επικοινωνίας. Τα λάθη όμως κοστίζουν.

Πρωταρχικό μέλημα των οπαδών και μελών της ΝΔ στην εσωκομματική μάχη για την ανάδειξη νέου αρχηγού είναι η διατήρηση της ενότητας. Ο φόβος μιας νέας διάσπασης πρόκειται να λειτουργήσει καταλυτικά στην ανάδειξη της ηγεσίας. Καθώς θα πλησιάζει η 29η Νοεμβρίου είναι φυσικό το κλίμα να πολώνεται περισσότερο αν και οι οπαδοί (κυρίως) του Σαμαρά έχουν ξεκινήσει τον «αγώνα» και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, προ πολλού!
Η χθεσινή «κοινή διακήρυξη» μπορεί να περιέχει ωραία λογάκια αλλά ματώνει ακόμα περισσότερο το σώμα της ΝΔ. Καταρχάς υπονοούνται συμφωνίες κάτω απ’ το τραπέζι γιατί είναι δεδομένο ότι «κάτι ήθελε» ο Δημήτρης και δεν το εξασφάλισε από την πλευρά της Ντόρας.
Έπειτα το περιεχόμενο της διακήρυξης που επικαλείται νεποτισμό στη ΝΔ, όταν νεποτισμός υπάρχει σε όλα τα κόμματα και σε όλο τον κόσμο! Εκτός και αν ο Σαμαράς και ο Αβραμόπουλος έρχονται από άλλο πλανήτη! Εξάλλου και οι δυό τους είναι αποτέλεσμα νεποτισμού μια και το φαινόμενο δεν λειτουργεί μόνον από πατέρα σε κόρη αλλά και από «πατέρα» προς ευνοούμενους. Εκτός και αν δίνουν δικές τους ερμηνείες στις λέξεις. Εκτός και αν βαφτίζουν το κρέας, ψάρι! Είναι γεγονός ότι......




και οι τρεις υποψήφιοι έχουν ευνοηθεί από τον Μητσοτάκη άρα τα πολωτικά και άκρως διχαστικά υπονοούμενα κατά του Μητσοτάκη προσβάλλουν και τη νοημοσύνη μας και την πραγματικότητα. Θα μας πούνε τώρα ότι ο Σαμαράς και ο Αβραμόπουλος ξεκίνησαν από τα χωριά τους και με την αξία τους κατέκτησαν υψηλά αξιώματα και τιμές! θα τρελαθούμε τελείως! Ας είναι καλά ο Μητσοτάκης που «εντελώς συμπτωματικά και αβίαστα» τους προσέφερε θέσεις και εξουσίες.
Εμφανίζονται στα δελτία και στα blogs κάποιοι ματαιόδοξοι και άφρονες που παραληρούν κυριολεκτικά εις βάρος της ενότητας και κατά της Ντόρας Μπακογιάννη. Απειλούν τους συνομιλητές τους και νομίζουν ότι αυτοί θα καθορίσουν το μέλλον της παράταξης. Ορθώνουν τείχη και δεν αφήνουν χώρο στις μελλοντικές εξελίξεις για το στρατόπεδο της Ντόρας. Νομίζουν ότι μόνοι τους θα υφαρπάξουν το κόμμα, με τη Ντόρα υποχρεωμένη να σεβαστεί την ενότητα και απλά να υπακούει στις αποφάσεις τους. Η συμπεριφορά τους είναι από τώρα εξοργιστική, αυταρχική και λειτουργεί φυσικά εναντίον τους.
Στη χθεσινή «διακήρυξη αρχών» Σαμαρά-Αβραμόπουλου επιβεβαιώνονται τα παραπάνω όσο και αν δεν θέλουν να το πιστέψουν οι οπαδοί του Σαμαρά. Το επόμενο σχήμα της ΝΔ θα προκύψει από σύνθεση των δύο στρατοπέδων. Ο ηττημένος θα καταλάβει την Αντιπροεδρία και όχι φυσικά ο Αβραμόπουλος που προτρέχει των διαδικασιών. Ας μην έβγαινε από την κούρσα! Η Ντόρα στοχεύει στο Κέντρο και ο Σαμαράς στη Δεξιά άρα μαζί μπορούν να διατηρήσουν και ενισχύσουν τον Κεντροδεξιό χαρακτήρα της παράταξης.
Τι θα πει ότι μαζί θα εγγυηθούν τη «μεγάλη δημοκρατική και σύγχρονη Κεντροδεξιά»; Τέτοιες θέσεις είναι διχαστικές και εξόχως παρακινδυνευμένες όσον αφορά την ερμηνεία τους. Έχουν μια διάθεση αντιπαλότητας στο εσωκομματικό πεδίο σύγκρουσης και δεν αφήνουν περιθώρια για μελλοντικούς ελιγμούς από την πλευρά τους. Περιχαρακώνουν τις μελλοντικές τους θέσεις, πριν μιλήσει ο κόσμος της ΝΔ. Προσβάλλουν και αυτόν τον κόσμο στον οποίο υποτίθεται θέλουν να δώσουν φωνή. Η «κοινή διακήρυξη» είναι μια ατυχής επίδειξη δύναμης από την πλευρά Σαμαρά που προσχεδιάζει το μέλλον με τη μισή ΝΔ απέξω. Μας γυρίζει σε συμπεριφορές καταδικασμένες και στη θεωρία και στην πράξη.
Η βιασύνη, η ματαιοδοξία και ο αυταρχισμός είναι κακοί σύμβουλοι στην πολιτική!

exastal

Δεν υπάρχουν σχόλια: