Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Πίσω στη σχολή της η "προκλητική" Βραζιλιάνα



Ξανά στα έδρανα του πανεπιστημίου της στο Σάο Πάολο μπορεί να γυρίσει η 20χρονη Γκέισι Βίλα Νόβα Αρούντα, όπως αποφάσισαν οι πανεπιστημιακές αρχές.

Η κοπέλα απεβλήθη τον Οκτώβριο λόγω της κοντής της φούστας, ωστόσο μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση και την έρευνα των διωκτικών αρχών για το αν έπεσε θύμα διάκρισης από τη σχολή, η στάση των ιθυνόντων άλλαξε άρδην.

Η 20χρονη αποβλήθηκε από το πανεπιστήμιο Bandeirante τον Οκτώβριο. Ο λόγος ήταν ότι ερχόταν στο μάθημα με ένα φόρεμα πολύ κοντό, πράγμα που μάλιστα προκάλεσε αντιδράσεις και από συμφοιτητές της. Το πανεπιστήμιο έκρινε ότι η αμφίεση και η συμπεριφορά της ήταν "ασύμβατες με το περιβάλλον" και την απέβαλλαν. 

Η υπόθεση πήρε διαστάσεις και συζητήθηκε πολύ στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα οι δικαστικές αρχές της χώρας να ξεκινήσουν έρευνα πάνω στο τί συνέβη. Αυτό προκάλεσε "στροφή 180 μοιρών" των υπευθύνων του πανεπιστημίου που ανακάλεσαν την απόφαση της αποβολής.....





Μιλώντας στον ημερήσιο Τύπο, υπεύθυνοι καθηγητές δήλωσαν ότι η κοπέλα δεν απεβλήθη μόνο λόγω της αμφίεσης αλλά λόγω της γενικότερης συμπεριφοράς της. Ισχυρίζονται ότι είχε προκλητική συμπεριφορά, καθώς σήκωνε το φόρεμα πάνω από όσο έπρεπε.

Η 20χρονη αρνείται ότι είχε προκλητική συμπεριφορά και δηλώνει ότι θα γυρίσει στο πανεπιστήμιο για να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Μιλώντας στην εφημερίδα Ο Globo η Αρούντα δήλωσε για την αποβολή και τις αντιδράσεις: "Είχα φοβηθεί πολύ. Ήμουν θύμα στην υπόθεση αυτή". Προσέθεσε δε ότι "δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε το χαρακτήρα, αλλά ούτε και τον τρόπο που ντύνεται".
Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: