Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Κύπρος: 29χρονη που τη βίαζε ο θετός ιερέας πατέρας της τελικά αυτοκτόνησε

Η ιστορία της Έλενας Φραντζή που συγκλόνισε την Κύπρο - Τον γύρο του διαδικτύου κάνει φωτογραφία του ιερέα, ο οποίος καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση ..........


της ανάδοχης κόρης του.
Μια 29χρονη γυναίκα την περασμένη Παρασκευή έδωσε τέλος στη ζωή και το δράμα που βίωνε από την ηλικία των τεσσάρων ετών.
Η Έλενα Φραντζή βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της και ο θάνατός της χαρακτηρίστηκε «αιφνίδιος». Στην πραγματικότητα ο θάνατος ήταν προδιαγεγραμμένος, αργός και βασανιστικός. Η Έλενα στην ηλικία των τεσσάρων ετών είχε δοθεί από τις κρατικές υπηρεσίες σε ανάδοχη οικογένεια για να απομακρυνθεί από τη μητέρα της η οποία ήταν χρήστης ναρκωτικών. Μια μητέρα που μπροστά στα μάτια της είχε δει τον πατέρα της να δολοφονεί την μητέρα της.


Ο θετός πατέρας της Έλενας είναι ιερέας και όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο κακοποιούσε σεξουαλικώς το κορίτσι από την ηλικία των τεσσάρων ετών με συνεργό την πρεσβυτέρα σύζυγό του.
Η Έλενα όταν έγινε 10 ετών κατήγγειλε την κακοποίηση της στις κρατικές υπηρεσίες ευημερίας μέσω του σχολείου της αλλά κανείς δεν την πίστεψε και ο φάκελος της υπόθεσης «χάθηκε».

Παρέμεινε στην ανάδοχη οικογένεια του ιερέα, ο οποίος συνέχισε να την κακοποιεί μέχρι την ενηλικίωσή της.

Η Έλενα έκανε νέα καταγγελία και έπειτα από πολύ κόπο κατάφερε να πείσει στο δικαστήριο για τα όσα βίωνε.

Ο ιερέας καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση το 2013 και το 2015 αποφυλακίστηκε.

Αντί όμως να απομακρυνθεί από την Εκκλησία, επανήλθε στα καθήκοντά του και ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, του παραχώρησε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.

Ταυτόχρονα του ανέθεσε καθήκοντα ιερέα σε γυναικείο μοναστήρι! Τον Αύγουστο του 2015 ο Μητροπολίτης Ησαΐας δήλωνε στο protothema.gr ότι είναι άλλη η δικαιοσύνη της Πολιτείας και άλλη της Εκκλησίας. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε γιατί του παραχωρήθηκε σπίτι κοντά σε σχολεία και τοποθετήθηκε σε μοναστήρι γυναικών απάντησε: «Ποιο το πρόβλημα;»

                               Σοκάρει η φωτογραφία του σάτυρου-ιερέα με παιδιά
 



Η Έλενα Φραντζή μετά την καταδίκη του θετού της πατέρα, άρχισε να σπουδάζει κοινωνική λειτουργός ώστε μέσα από τη δική της εμπειρία να βοηθήσει άλλα παιδιά. Μετά την αποφυλάκιση του ιερέα και την επιστροφή του στα ιερατικά καθήκοντα εγκατέλειψε τις σπουδές της και απομονώθηκε, αντιμετωπίζοντας σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία τελικώς την οδήγησαν στον θάνατο.

Εναντίον της θετής της μητέρας είχε καταχωρηθεί ποινική υπόθεση για τη συμμετοχή της στην σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και για την άσκηση σωματικής βίας με ξυλοδαρμούς. Μετά τον θάνατο της Έλενας η υπόθεση δεν μπορεί πλέον να προχωρήσει καθώς η 29χρονη ήταν η βασική μάρτυρας κατηγορίας.

Ο Μητροπολίτης Ησαϊας δήλωσε χθες συγκλονισμένος για τον θάνατο της 29χρονης λέγοντας ότι η Μητρόπολη ήταν δίπλα της και την στήριζε ψυχολογικά. Για την αποκατάσταση του ιερέα θετού πατέρα, ο Μητροπολίτης ισχυρίστηκε πως η Εκκλησία εξάντλησε την αυστηρότητά της και τον «απομόνωσε» σε Μοναστήρι και δεν του επέτρεπε να εξομολογεί.

Ωστόσο βίντεο δείχνει τον Μητροπολίτη Ησαΐα να ιερουργεί μαζί με τον ιερέα μετά την αποφυλάκισή του και να δείχνει συγκινημένος από τον «Γολγοθά» του, ενώ οι πιστοί χειροκροτούσαν τον καταδικασθέντα ιερέα.

Τώρα πλέον αναζητούνται ευθύνες στις κρατικές υπηρεσίες που δεν προστάτευσαν την Έλενα Φραντζή όταν στα δέκα της κατήγγειλε την υπόθεση, αλλά και στην Εκκλησία που αθώωσε τον ιερέα. 
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: