Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Γερμανός αντικαγκελάριος: «Τα δύο διεφθαρμένα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέστρεψαν την Ελλάδα»

Ο ίδιος ο Γερμανός αντικαγκελαριος, Sigmar Gabriel, παραδέχθηκε ότι «Για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν φταίει ούτε ο λαός της ούτε η σημερινή κυβέρνηση.

Το λάθος που κάναμε και δεν .............


υπολογίσαμε σωστά, είναι ότι δεν λάβαμε υπόψη μας ότι στη χώρα υπάρχει μια διεφθαρμένη οικονομική ολιγαρχία, που την λυμαίνεται χρόνια τώρα, ακόμα και με την κρίση.

Τα προγράμματα στην Ελλάδα απέτυχαν, γιατί τα δυο διεφθαρμένα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα» .

Ομιλία βόμβα από τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, μέσα στη γερμανική Βουλή. Επί της ουσίας, ο αντικαγκελάριος παραδέχθηκε ότι ουδεμία ευθύνη φέρει ο ελληνικός λαός και ότι η ίδια η Γερμανία συνεργάστηκε τόσα χρόνια με μια δειφθαρμένη πολιτική και οικονομική ελίτ, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επέρριψε, βέβαια, ευθύνες και στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας ότι επιδιώκει την εξυπηρέτηση των εθνικών της συμφερόντων (τώρα, από πότε είναι κακό για μια χώρα να κοιτάζει τα εθνικά της συμφέροντα, μόνο ο Γκάμπριελ μπορεί να το καταλάβει αυτό), επιδεικνύοντας αδιαφορία και ασκώντας μια πολιτική «εις βάρος των υπολοίπων». Ο Γερμανός αντικαγκελάριος συμπλήρωσε ότι το ευρώ θα παραμείνει ένα σταθερό νόμισμα, εφόσον τηρούνται οι κανόνες της νομισματικής ένωσης.

Μετά από αυτή τη δήλωση, ίσως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα πρέπει να αναλογιστούν εάν τους συμφέρει να στηρίξουν τον «ναι» καθότι, όπως φαίνεται, στη Γερμανία έχουν αποφασίσει σε ποιους θα «φορτώσουν» τα νέα εγκλήματα που θα διαπραχθούν εναντίον του Ελληνικού λαού.
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια: