Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
Το σχέδιο των δανειστών να αποδομήσουν πλήρως και να τελειώσουν πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα άρχισε να καταστρώνεται από σήμερα «Oι Έλληνες είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση», ...........


είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πριν από λίγο...
μιλώντας στη Bundestag και πρόσθεσε: «Τα προβλήματα πρέπει να αποσαφηνιστούν με ακρίβεια. H Ελλάδα πρέπει να τηρήσει αυτά που έχει υποσχεθεί», τόνισε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός. «Το 2014 ήταν η Ελλάδα ήταν στο σωστό δρόμο», τόνισε ο Σόιμπλε. «Στη συνέχεια ήρθαν οι εκλογές στην Ελλάδα. Κι έκτοτε η η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση του Τσίπρα αυτή βρέθηκε στην εξουσία, δεν έχει κάνει τίποτα», υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. "Μία νομισματική ένωση δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν ένας από τους εταίρους της δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα", τόνισε ο Β. Σόιμπλε "δείχνοντας" ουσιαστικά την ελληνική ηγεσία. "Η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία είναι θεμελιώδης προυπόθεση για μία λειτουργική νομισματική ένωση", πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην Bundestag.
Νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι δεν καταλαβαίνουμε τι θέλουν οι Έλληνες, το πρόγραμμα έληξε, «βάζοντας πάγο» λίγο πριν το Eurogroup και πιθανότατα παραπέμποντας τυχόν εξελίξεις για μετά την Κυριακή και το δημοψήφισμα.

Μόνο όταν η Ελλάδα μας πει τι θέλει, θα διαπραγματευτούμε, αλλά υπό τις πολύ πιο δύσκολες προϋποθέσεις του ESM, τόνισε ο γερμανός υπουργός.

Σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ, η Ελλάδα είναι αφερέγγυα και το ΔΝΤ δεν μπορεί πλέον να καταβάλει την οικονομική ενίσχυση, λέει ο κύριος Σόιμπλε.

Οι αγορές έχουν αντιδράσει ψύχραιμα στις τελευταίες εξελίξεις, πρόσθεσε ο κύριος Σόιμπλε και δήλωσε πως «δεν υπάρχουν ανεξέλεγκτοι κίνδυνοι για τον γερμανικό προϋπολογισμό».

Δεν υπάρχει λόγος για συνομιλίες με την Ελλάδα πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής, κατέληξε ο Γερμανός, προσθέτοντας πως εκείνος παρέμεινε πιστός στην εφαρμογή των κανόνων της Ευρώπης: «Αν το έκαναν όλοι, τότε η Ελλάδα δεν θα βρισκόταν εδώ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή».
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: