Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Η συμφωνία μπορεί να προκαλέσει «έλλειμμα» έως και 40 βουλευτών στο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές μία ακόμη δύσκολη αποστολή αναμένει τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς θα πρέπει να πείσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τη ψηφίσουν στη Βουλή, μαζί με τα δυσβάσταχτα ..........


μέτρα που αυτή συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό. Αυτό υποστηρίζει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg, επικαλούμενο σημείωμα που απέστειλε η Deutsche Bank στους πελάτες της μετά τις χθεσινές εξελίξεις αναφορικά με τις επιπτώσεις στο εσωτερικό της χώρας μας.

Στο δημοσίευμα του Bloomberg γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα του κυβερνώντος κόμματος, η οποία αριθμεί περί τους 40 βουλευτές, που όπως αναφέρεται είναι κατά κύριο λόγο παλαιοί κομμουνιστές. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν κυβερνητική κρίση καταψηφίζοντας τη συμφωνία και τα μέτρα, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν κατά καιρούς τεθεί ακόμη και υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας.

Αναφορικά με το σημείωμα της Deutsche Bank παρουσιάζεται η εκτίμηση του αναλυτή της Γιώργου Σαραβέλου, που κάνει λόγο για μία νέα μεγάλη πρόκληση για τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον κ. Σαραβέλο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με 10 έως 40 «διαρροές» βουλευτών, ενώ στην περίπτωση που απαιτηθεί η στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία, αυτό θα σηματοδοτούσε «παράθυρο» για ευρύτερες αλλαγές στην κυβέρνηση ή ακόμη και για δημοψήφισμα.

«Το ποιες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, θα εξαρτηθεί από το πόσους βουλευτές θα χάσει η κυβέρνηση», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σαραβέλος.

Αναφορά γίνεται στις διαφοροποιήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, όπως αυτή του Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει στους ψηφοφόρους γιατί απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις. Το δημοσίευμα καταλήγει κάνοντας λόγο για «εσωτερική αντιπολίτευση» την οποία ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να υπερνικήσει προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία που απέχει μακράν από τις προεκλογικές υποσχέσεις του ενάντια στη λιτότητα.
imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια: