Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Επαγγελματίες του Άργους ζητούν ενημέρωση για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου

Εννέα επαγγελματικοί φορείς του Άργους, ζητούν συνάντηση με τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο και εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής για θέματα της ανάπλασης του ............


ιστορικού κεντρου της πόλης.

Προς
Δήμο Άργους – Μυκηνών
Καποδιστρίου 9-11 Άργος 18/5/2015


Από
Εμπορικό Σύλλογο Άργους.
Σύλλογο Μηχανικών Ελ.Επαγγελματιών Άργους.
Σύλλογος Επαγγελματιών Στεγασμένων Αναψυκτηρίων Άργους.
Σωματείο Επαγγελματιών Ξενοδόχων Άργους –Μυκηνών.
Σύλλογος Αρτοποιών Αργολίδας.
Σωματείο Ταξί Άργους.
Σωματείο Βενζινοπωλών Αργολίδας.
Σωματείο Κουρέων και Κομμωτών Άργους.
Μέλη Δ.Σ. Φαρμακευτικού Συλλόγου Άργολίδας.


ΑΙΤΗΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.



Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης μας βρίσκεται ήδη σε υλοποίηση.

Ένα έργο απαραίτητο για τον τόπο μας αλλά και ιστορικής σημασίας που θα σηματοδοτήσει την πορεία της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες είναι σε εξέλιξη και όλοι προσδοκούμε ότι αυτό το έργο θα προσδώσει την απαραίτητη θετική δυναμική στην χειμαζόμενη οικονομία της πόλης μας.

Παράλληλα με τις αναμενόμενες θετικές οικονομικές επιπτώσεις το έργο αυτό φιλοδοξεί να αναβαθμίσει την συνολική ποιότητα της ζωής τόσο των κατοίκων όσο και των πάσης φύσεως επισκεπτών της, τόσο σε αισθητικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο.

Με βάση τα παραπάνω θέλουμε να σημειώσουμε ότι με την έναρξη του έργου παρουσιάστηκαν κάποιες αναμενόμενες αρρυθμίες μεταξύ των άλλων τόσο στην κυκλοφοριακή ροή όσο και στην εύρεση χώρων στάθμευσης, γεγονότα τα οποία έχουν εμφανέστατα επηρεάσει αρνητικά την επισκεψιμότητα και την οικονομία της πόλης μας, κάτι που είναι πανθομολογούμενο από όλους όσους εμπλέκονται με τις οικονομικές δραστηριότητες αυτής.

Επειδή όλα τα παραπάνω χρίζουν άμεσης επίλυσης, κρίνουμε ότι επείγει να ενημερωθούμε και εν συνεχεία να διαβουλευτούμε, στα πλαίσια καλοπροαίρετου διαλόγου, ώστε τα πιθανά προβλήματα που θα διαπιστωθούν να μην μεταβληθούν σε μόνιμα και μη αναστρέψιμα εμπόδια για την ομαλή λειτουργία της πόλης.

Κρίνουμε λοιπόν ότι είναι άμεσα επιβεβλημένο να γίνει συνάντηση των φορέων της πόλης, με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής ,των πρόεδρο του Επιμελητηρίου ,και σχετικών εμπειρογνωμόνων , της τροχαίας, ώστε να ενημερωθούμε σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη , να αποφασίσουμε -συμφωνήσουμε αν πρέπει να μπει αυτή άμεσα σε πιλοτική λειτουργία ώστε αν και όποια προβλήματα παρατηρηθούν να επιλυθούν τώρα, και όχι μετά την ολοκλήρωση του έργου, που τότε το πιθανότερο θα είναι αδύνατή -για ευνόητους λόγους- η εξεύρεση πιθανών διορθωτικών κινήσεων.


Επίσης στην ίδια συνάντηση να τεθεί προς επίλυση το θέμα των εκλιπόντων χώρων στάθμευσης, που
ήδη έχουν μειωθεί αισθητά ,και που μετά την ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργήσουν ένα έντονα αρνητικό ισοζύγιο στις θέσεις στάθμευσης, σε σχέση με την προ - υπάρχουσα κατάσταση.


Αιτούμεθα λοιπόν να ορίσουμε από κοινού συνάντηση των προαναφερθέντων συλλογικών παραγόντων της πόλης μας για διαβούλευση στα θέματα που αναλύσαμε παραπάνω.

Υπεύθυνος για τον συντονισμό της συνάντησης και τις λεπτομέρειες της διαδικασίας αυτής ορίζεται ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Καλοθέου Αντώνης .

Δεν υπάρχουν σχόλια: