Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΑ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ CHARLIE HEBDO...

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Charlie Hebdo θα δώσει το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού όπως ανακοίνωσε η υπουργός Fleur Pellerin το απόγευμα της Πέμπτης.

Παράλληλα η Google ανακοίνωσε..............


 ότι προσφέρει το ποσό των 250.000 ευρώ ενώ το ίδιο ποσό θα δωρίσουν οι Γάλλοι εκδότες.

Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπευθύνων της Le Monde και άλλων μεγάλων γαλλικών ΜΜΕ όπου συζητήθηκαν τρόποι στήριξης του περιοδικού μετά τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους δώδεκα άνθρωποι. Όπως μετέδωσε η Le Monde αποφασίστηκε το πρωί της Παρασκευής να ξεκινήσει μεγάλη καμπάνα συγκέντρωσης χρημάτων για το Charlie Hebdo με τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μηνύματα και καταχωρίσεις σε εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με τη συντακτική ομάδα του περιοδικού, το επόμενο τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιανουαρίου και αντί για τιράζ 60.000 τευχών, θα κυκλοφορήσει σε 1.000.000 αντίτυπα.

Στην ιστοσελίδα του Charlie Hebdo έχουν αναρτηθεί τρεις φράσεις ενόψει της κυκλοφορίας του τεύχους της 14ης Ιανουαρίου για το οποίο λένε ότι θα είναι το τεύχος των «επιζήσαντων»:

Γιατί το μολύβι είναι πιο δυνατό από τη βαρβαρότητα
Γιατί η ελευθερία είναι παγκόσμιο δικαίωμα
Γιατί εσείς μας στηρίζετε

Δεν υπάρχουν σχόλια: