Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς: Αμέσως μετά τις εκλογές καταθέτουμε νόμο για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Aπό τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι το ζήτημα που προέκυψε από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες σε βάρος 70.000 δανειοληπτών, μετά τις εξελίξεις με το ελβετικό φράγκο, τονίζει με ανακοίνωσή του ............


το γραφείο του πρωθυπουργού.

«Ένας από τους πρώτους νόμους που θα κατατεθεί στη Βουλή, αμέσως μετά τις εκλογές, θα είναι αυτός που θα ρυθμίζει το ζήτημα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Από χθες, άλλωστε, και από την πρώτη στιγμή, ο Πρωθυπουργός είχε επαφές για το θέμα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα και με τους διοικητές των συστημικών τραπεζών» διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Νομοθετική ρύθμιση ειδικά για όσους πολίτες έχουν δανειστεί σε ελβετικό φράγκο, πέραν της νέας σεισάχθειας που θα περιλαμβάνει και τα δάνεια σε ελβετικά φράγκα, εξήγγειλε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη ραγδαία υποτίμηση του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου λόγω της απόφασης της κεντρικής τράπεζας της χώρας να διακόψει τη συναλλαγματική ισοτιμία του 1,20 φράγκου ανά ευρώ.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται και στις αγορές, κάνοντας λόγο για «άλλη μια απόδειξη της ανεξέλεγκτης δράσης των αγορών, της αδυναμίας της οικονομίας των χωρών της ευρωζώνης, καθώς και του αδυσώπητου ανταγωνισμού μέσα στην Ευρώπη».
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια: