Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση χρεών και τα "κόκκινα" δάνεια - ΒΙΝΤΕΟ

Στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση των χρεών και τα "κόκκινα" δάνεια αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον "ενικό" και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για σύσταση επιτροπών εξώδικου διακανονισμού, όπου θα "γίνεται προσδιορισμός των ...........


πραγματικών χρεών και όχι των πλασματικών με τα πανωτόκια και τα πρόστιμα" και συνεννόηση - όπως είπε- με τους όσους χρωστούν να ξεκινήσει η διαδικασία των δόσεων που μπορεί να είναι και περισσότερες από 100.
'"Εμείς λέμε ότι θα είναι από 74 δόσεις έως όσο πάει ώστε να δίνει ο χρεώστης μέχρι το 30% του εισοδήματός του. Όχι παραπάνω στη δόση", ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι δόση που ξεπερνά το 30% του εισοδήματος δεν είναι ρύθμιση, αλλά πνιγμός.
"Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι μπορούμε να μπούμε σε μια διαδικασία ώστε σε βάθος μιας επταετίας να έχουμε εισπράξει πάνω από 20 δισ ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε ότι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που σήμερα υπερβαίνουν τα 70 δις, ένα μεγάλο μέρος τους το ελληνικό δημόσιο θα πει τις ξεχνάω" είπε.
Αναφορικά με τα "κόκκινα" δάνεια ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια πιο σύνθετη περίπτωση. Όπως τόνισε,  η "δυνατότητα να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για τα κόκκινα δάνεια που είναι η ίδρυση ενός ενδιάμεσου φορέα που θα πάρει τα δάνεια για να ξεκινήσει τη διαδικασία της εξυγίανσης συναρτάται και από το συνολικό θέμα που αφορά στο τι θα γίνει με το τραπεζικό σύστημα, με τα 50 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης αλλά και με τα 11, 4 δισ. που είναι το μαξιλαράκι του ΤΧΣ".


Δείτε το βίντεο από το STAR


enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: