Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Όταν πρώην πρωθυπουργοί παρέδιδαν στους επόμενους.......

Ο Αντ. Σαμαράς αποχώρησε από το Μαξίμου κατακρημνίζοντας μια πολιτική και θεσμική συμπεριφορά: αρνήθηκε να πράξει αυτό που έκαναν όλοι πριν από εκείνον.

Ο Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε από την πρωθυπουργία σπάζοντας μια ..........


αυτονόητη πολιτική παράδοση και κατακρημνίζοντας μια θεσμική συμπεριφορά: ο απερχόμενος πρωθυπουργός να υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου και να παραδίδει στον νέο πρωθυπουργό τα «κλειδιά».

Ο πρώην πρωθυπουργός διαφοροποιήθηκε αρνητικά απ΄ όλους τους προκατόχους του: εκλεγμένους πρωθυπουργούς, πρωθυπουργούς κυβερνήσεων εθνικού σκοπού ακόμη και των υπηρεσιακών πρωθυπουργών.

'Αφησε τον μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου του Κώστα Μπούρα να ενημερώσει και να παραδώσει στον νέο διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού του Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ακόμη κι αν η...ψυχοσύνθεση του δεν άντεχε να κατεβαίνει τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου και να αφήνει πίσω του τον Αλέξη Τσίπρα ο θεσμικός ρόλος που υπηρέτησε αυτό ακριβώς επέβαλε.

Να αποχωρήσει ως δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός αφήνοντας το Μέγαρο Μαξίμου έναν εκλεγμένο δημοκρατικά πρωθυπουργό.

Αντί αυτού ο κ. Σαμαράς «κληρονομεί» στην μνήμη των πολιτών μια μικρόψυχη ,απολιτίκ και κυρίως αντιθεσμική αντίδραση.

Για την ιστορία 

Ο Κώστας Σημίτης υποδέχθηκε τον Κώστα Καραμανλή μετά τη νίκη της ΝΔ το 2004
   Ο Καραμανλής υποδέχθηκε στο Μαξίμου τον Γιώργο Παπανδρέου το 2009             Ο Λουκάς Παπαδήμος ως πρωθυπουργός της κυβέρνησης εθνικού σκοπού υποδέχεται τον Αντώνη Σαμαρά στον οποίο παρέδωσε το Μαξίμου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος τον Ιούνιο του 2012.  

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια: