Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Με εκπλήξεις το Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Εκτός Λαζαρίδης, Παπασταύρου, Παπαμιμίκος 
Εκπλήξεις της τελευταίας, κυριολεκτικά, στιγμής επιφυλάσσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών.

Μετά από κυοφορία ημερών...............
 και ενώ ήταν σχεδόν βέβαιη η συμμετοχή σε εκλόγιμη θέση του Χρύσανθου Λαζαρίδη, υπό την πίεση και των έντονων εσωκομματικών αντιδράσεων, ο στενός πρωθυπουργικός σύμβουλος δεν θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Επίσης εκτός του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα βρεθεί και ο έτερος πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου αλλά και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Στη λίστα σε μη εκλόγιμη θέση η κυρία ΝίκηΤζαβέλλα πρώην ευρωβουλευτής και νυν πρώτη επιλαχούσα στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης πιθανότατα σε μη εκλόγιμη θέση ο κ. Αν. Καρίπογλου προερχόμενος από τη Δράση αλλά και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης.

Τις προηγούμενες ημέρες κατεγράφη μεγάλη γκρίνια στο εσωτερικό της ΝΔ και παρασκηνιακά δεν ήταν λίγα τα κορυφαία στελέχη που έλεγαν ότι θα έθεταν δημόσια θέμα για τη συμμετοχή των στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά στη λίστα.

Ειδικά για τον κ. Λαζαρίδη η δυσαρέσκεια θα ήταν μεγάλη, καθώς εάν συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε εκλόγιμη θέση, αυτό θα γινόταν για δεύτερη φορά και θα ήταν άκρως προκλητικό για πολλούς.Βέβαια, ο ίδιος ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει ότι ο ίδιος ζήτησε να μην είναι στη λίστα....

Σε εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, εκ των πιο στενών συμβούλων του κ. Σαμαρά. Στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα τοποθετηθεί, όπως ανακοίνωσε και είχε αποκαλύψει το Βήμα, ο Θόδωρος Φορτσάκης, καθηγητής της Νομικής και μέχρι πριν από λίγες μέρες, πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην τέταρτη  εκλόγιμη θέση αναμένεται να τοποθετηθεί ο Βασίλης Οικονόμου ενώ την τρίτη θέση σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος θα τοποθετηθεί γυναίκα.

Ο Πρωθυπουργός, επέλεξε τελικά να ανατρέψει τον αρχικό σχεδιασμό και να μην δώσει με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας την αίσθηση ότι ..τακτοποιεί τους στενούς του συνεργάτες και από χθες αναζητούσε νέα πρόσωπα από τον χώρο του πολιτισμού και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Αρης Ραβανός
Newsroom ΔΟΛ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: