Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ιερείς, δήμαρχοι και βουλευτής εμπλέκονται σε "μαϊμού" συντάξεις

Αθάνατη Ελλάδα! Σωρεία περιπτώσεων στις οποίες συνδικαιούχοι και κληρονόμοι έχουν προβεί σε παρατυπίες για να διασφαλίσουν τη συνέχιση της είσπραξης των συντάξεων παρά τον θάνατο των δικαιούχων αποκαλύφθηκε μετά την ολοκλήρωση της απογραφής από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής,...........


 σε σκανδαλώδεις υποθέσεις εμπλέκονται ένας βουλευτής, τρεις ιερείς, έξι δήμαρχοι και πολλοί ακόμα που δεν έχουν εμφανιστεί στο πλαίσιο της απογραφής των συντάξεων του Δημοσίου.

Μέχρι τώρα έχει προκύψει ότι 385 συνταξιούχοι δεν απογράφηκαν, ενώ στα κυκλώματα των παρανόμων υπάρχουν και τρεις υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου, οι περιπτώσεις των οποίων έχουν πάρει την πειθαρχική οδό.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί 3.423 περιπτώσεις με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη της ημερομηνίας καταβολής συντάξεων από τις οποίες το Δημόσιο έχει απολέσει 64,4 εκατ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό έχουν ανακτηθεί τα 42,2 εκατ. ευρώ και συνεχίζεται η αναζήτηση των 22,2 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο ποσό που αναζητά το Δημόσιο ανέρχεται στα 300.000 ευρώ και αφορά σε περίπτωση δικαστικού, μετά το θάνατο του οποίου, η συνδικαιούχος κόρη του άλλαξε το όνομα του δικαιούχου (αφαιρώντας ένα σύμφωνο) με αποτέλεσμα να μην έχει καταγραφεί ο θάνατός του.

Μάλιστα στον τραπεζικό λογαριασμό που καταβαλλόταν η σύνταξη υπήρχε σύνδεση με στεγαστικό δάνειο.

Σε άλλη υπόθεση, σε λογαριασμό ιερέα, ο οποίος απεβίωσε το 1999, καταβλήθηκαν μετά το θάνατο του 147.000 ευρώ.

Στον τραπεζικό λογαριασμό συνδικαιούχος ήταν και ο γιος του. Όταν το Δημόσιο επιχείρησε να ανακτήσει το ποσό, βρήκε μόλις 11 ευρώ.

Αναφορικά με την περίπτωση των υπαλλήλων του ΓΛΚ, έγινε γνωστό ότι εισήλθαν στο σύστημα του υπουργείου και... έφεραν "πίσω στη ζωή" αποθανόντες συνταξιούχους, αλλάζοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να εισπράττουν οι ίδιοι τις συντάξεις.

Σχετικά με τον βουλευτή που δεν είχε απογραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πολιτικό που είχε εκλεγεί πριν από 50 χρόνια και έχει αποβιώσει.

Συνδικαιούχος του λογαριασμού είναι η σύζυγός του, η οποία και δεν έχει εμφανιστεί, ενώ δεν έχει υπάρξει φορολογική δήλωση από το 2006 και μετά.
nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: