Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ο άνθρωπος που γεννήθηκε με το κεφάλι ανάποδα

Ο Κλαούντιο Βιέρα ντε Ολιβέρια δίνει μαθήματα ζωής, ειδικά σε όλους όσους δε νιώθουν και τόσο άνετα επειδή έχουν μερικά κιλά επιπλέον ή η εμφάνισή τους δεν θυμίζει μοντέλο.

Τα πόδια του είναι παραμορφωμένα και έχουν σχεδόν το ίδιο μήκος με τα χέρια του, δεν μπορεί να περπατήσει ούτε να χρησιμοποιήσει ...........


τα άνω άκρα του. Παράλληλα γεννήθηκε με το κεφάλι του ανάποδα και βλέπει τον κόσμο πολύ διαφορετικά από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Ήταν πριν από 37 χρόνια όταν μία νεαρή γυναίκα πήγε να γεννήσει σε νοσοκομείο της περιοχής Μόντε Σάντο στη Βραζιλία. Μετά το τέλος του τοκετού οι γιατροί διαπίστωσαν έκπληκτοι πως το μωρό είχε ανάποδα το κεφάλι του ανέπνεε με δυσκολία. Σοκαρισμένοι από το θέαμα είπαν στην μητέρα του πως δεν θα ζήσει ενώ δεν δίστασαν να της πουν να μην το ταΐζει για να πεθάνει από την πείνα!

«Το μωρό θα πεθάνει, μου έλεγαν όλοι, μην τον ταΐσεις, δεν έχει νόημα αφού είναι ήδη νεκρό» δήλωσε η μητέρα του Κλαούντιο που πλέον είναι περήφανη για την επιλογή της να μεγαλώσει το γιο της. Η νεαρή τότε, επέλεξε να μην ακούσει κανέναν, ούτε τους γιατρούς και να δώσει την ψυχή της στο μωρό που γεννήθηκε με μία σπάνια πάθηση.

Τα κάτω άκρα του Κλαούντιο ήταν τόσο παραμορφωμένα που δεν μπορούσε να καθίσει σε αναπηρικό καροτσάκι. Όλα έμοιαζαν προδιαγεγραμμένα με ένα μέλλον όπου η μητέρα του θα έκανε για όλη της την ζωή την νοσοκόμα.

Όμως η ψυχική δύναμη δεν έχει καμία σχέση με τις σωματικές ικανότητες και σήμερα πια, στα 37 του χρόνια ο Κλαούντιο είναι απολύτως ανεξάρτητος.

Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του απολύτως φυσιολογικό ενώ σε συνέντευξη του αποκάλυψε πως από μικρό παιδί του άρεσε να δουλεύει και να κάνει πράγματα επειδή δεν ήθελε να εξαρτάται από κανέναν. Ο Κλαούντιο μπορεί μόνος του να ανοίγει την τηλεόραση, να μιλά στο κινητό, να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, να γράφει, ενώ με τα ειδικά παπούτσια που παραγγέλνει, μπορεί και κινείται άνετα χωρίς βοήθεια.

Μάλιστα, το πάθος που έχει για τη ζωή, του επέτρεψε να διαπρέψει στο σχολείο και να σπουδάσει λογιστική σε Πολιτειακό Πανεπιστήμιο. Τώρα πια είναι πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δίνει συνέδρια στα οποία τους μιλάει, δίνοντας τους δύναμη για να συνεχίσουν την ζωή τους και να φθάσουν ψηλότερα και από έναν αρτιμελή αλλά τεμπέλη άνθρωπο. 



 nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: