Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Μητέρες "καρφώνουν" τα παιδιά τους για να μη γίνουν τζιχαντιστές

Ενδεικτικό της δυναμικής του Ισλαμικού Κράτους αλλά και της επιρροής που μπορεί να έχει ο εξτρεμισμός σε κάποιον: μητέρες από την Αυστραλία, κυρίως μουσουλμανικής καταγωγής, καταφεύγουν στην αστυνομία όπου καταγγέλλουν τα παιδιά τους προκειμένου να τα αποτρέψουν από το να φύγουν .........


στο εξωτερικό και να πολεμήσουν μαζί με τους τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ.

Περισσότεροι από 60 Αυστραλοί ήδη μάχονται στις τάξεις των τζιχαντιστών του ΙΚ. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Australian, ο αριθμός τους θα ήταν πολλαπλάσιος αν δεν ενημερωνόταν έγκαιρα οι αρχές από ανήσυχες μητέρες αλλά και ιμάμηδες για να εμποδίσουν και άλλους υποψήφιους τζιχαντιστές.

Μάλιστα εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθεί σχέδιο νόμου στην αυστραλιανή βουλή το οποίο, αν ψηφιστεί, θα καθιστά παράνομα τα ταξίδια σε Ιράκ και Συρία. Μόνο όσοι παίρνουν άδειες από τις αρχές ασφαλείας θα μπορούν να ταξιδεύουν νόμιμα σε αυτές τις δυο χώρες.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα αντι-ισλαμικά κρούσματα στην Αυστραλία, ενώ οι μουσουλμανικές κοινότητες, με εκδηλώσεις τους, καταδικάζουν τους αποκεφαλισμούς που κάνουν οι τζιχαντιστές, διαδηλώνουν υπέρ της Αυστραλίας και υποστηρίζουν ότι γίνονται άδικα στόχος κάποιων ανεγκέφαλων.
news

Δεν υπάρχουν σχόλια: