Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Κακλαμάνης: Μετεγγραφή ελλήνων φοιτητών του εξωτερικού σε ΑΕΙ - ΤΕΙ !!!

Τη μετεγγραφή σε ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, «με απολύτως αντικειμενικά, ακαδημαϊκά και κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια και διαφανείς διαδικασίες υπό την ευθύνη του ΑΣΕΠ», όσων ελλήνων φοιτητών του εξωτερικού αδυνατούν για οικονομικούς λόγους να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην αλλοδαπή, προτείνει σε ερώτησή του προς τον υπουργό ...........


Παιδείας ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠαΣοΚ, Απόστολος Κακλαμάνης.
«Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στο διαθέσιμο εισόδημα της πλειονότητας των οικογενειών κατέστησε μεταξύ των άλλων αδύνατη την παραμονή και συνέχιση των σπουδών των πλείστων από τους έλληνες φοιτητές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής.
» Πολλοί από αυτούς ευρισκόμενοι ακόμη και σε πολύ προχωρημένο στάδιο, επιστρέφουν ύστερα από πολυετή οικονομική αιμορραγία των οικογενειών τους και με τις συνέπειες συναισθημάτων ματαίωσης και αδιεξόδου για το μέλλον τους» σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Κακλαμάνης.
Στο πλαίσιο αυτό προτείνει την μερική ή ολική αντιμετώπιση του προβλήματος «σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, να διευκολυνθεί η συνέχιση και η ολοκλήρωση των σπουδών όσων είναι πραγματικά αδύνατη η παραμονή τους στα ξένα ΑΕΙ για λόγους όχι μόνο ανθρωπιστικούς αλλά και περιορισμού της αιμορραγίας που υφίσταται λόγω της κρίσης η γενεά στην οποία θα στηριχτεί το μέλλον του Έθνους και της πατρίδας».
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: