Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΕΝΦΙΑ:Το τελικό πακέτο διορθώσεων-Σε 6 δόσεις ο φόρος.

Παραμένουν όμως οι επιβαρύνσεις για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

 Oι παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ ΕΔΩ 

Μειώσεις ακόμα και πάνω από 50% σε 4.000 οικισμούς της περιφέρειας προβλέπονται στο νέο σχέδιο της κυβέρνησης .............


για τον ΕΝΦΙΑ, το οποίο οριστικοποιήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με το οικονομικό επιτελείο. Παραμένουν όμως οι επιβαρύνσεις για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Επίσης, θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, ώστε να απλουστευθούν οι διαδικασίες για να λάβουν τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές φόρου όσοι τις δικαιούνται. Κυριότερες τέτοιες αλλαγές αφορούν στην κατάργηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Ακόμα στις περιπτώσεις αναπηρίας 80% δεν θα χρειάζονται νέες πιστοποιητικά, θα αρκεί όσοι τις δικαιούνται να αποστέλλουν αυτά που ήδη υπάρχουν ηλεκτρονικά στις φορολογικές αρχές.

Οι νομοθετικές παρεμβάσεις και οι διορθώσεις που αφορούν στον ΕΝΦΙΑ, θα κατατεθούν σημερα στη Βουλή και θα ψηφιστούν τις επόμενες μέρες.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους υπουργούς που θα συμμετάσχουν στην ελληνική αποστολή που θα μεταβεί στο Παρίσι.

Την άμεση έκπτωση φόρου για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα ζήτησε εκ νέου την Τρίτη η ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) ενόψει των επίσημων ανακοινώσεων για τις προωθούμενες νέες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ. Οι νομοθετικές παρεμβάσεις που αφορούν τον φόρο ιδιοκτησίας ακίνητων θα κατατεθούν αύριο Τετάρτη στη Βουλή και θα ψηφιστούν τις επόμενες ημέρες.

Οι δόσεις αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ θα είναι έξι, αντί για πέντε που είχε προβλεφθεί αρχικά, πράγμα το οποίο επίσης θα νομοθετηθεί άμεσα. Και θα εκτείνονται οι δόσεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, χωρίς να επηρεάζουν καθόλου την εκτέλεση του τρέχοντος Προϋπολογισμού.
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια: