Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Τελετή έναρξης του DIOMIDIS CUP

Με την παρέλαση των 21 ομάδων στο κέντρο της πόλης του Άργους και την τελετή έναρξης με την είσοδο και παράταξη των ομάδων στο χώρο των στρατώνων ο υφυπουργός αθλητισμού Γ. Ανδριανός κήρυξε την έναρξη της διοργάνωσης,που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 το βράδυ στο Άργος,  του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ............


Χάντμπολ Παμπαίδων- DIOMIDIS CUP που θα φιλοξενηθεί στην Αργολίδα το διάστημα 6-11 Ιουλίου.
Στην συνέχεια μετά την είσοδο και την παράταξη των ομάδων στο χώρο των στρατώνων ακολούθησε χαιρετισμός από τους:
Υπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Αδριανό, Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσο Χειβιδόπουλο, Δήμαρχο Άργους- Μυκηνων κ. Δημήτρη Καμπόσο, βουλευτή Αργολίδας κ. Δημήτρη Κοδέλα, πρόεδρο της ΕΑΠ/ΟΧΕ κα Κυριακή Μπακουλοπούλου, πρόεδρο του Διομήδη Άργους κ. Κώστα Βλαχοσπύρο και τον Πρόεδρο των δεσμών αίματος. κ. Δημήτρη Σελλή.
«Νέο κλειστό στο Κεφαλάρη Αργολίδας»
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός στάθηκε στην «βαριά κληρονομιά που έχει η Αργολίδα για αυτό και είναι πόλος έλξης. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Η πολιτεία στηρίζει πάντα τέτοιες προσπάθειες. Το χάντμπολ πρωταγωνιστεί στην περιοχή. Θα το βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο με την ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου στο Κεφαλάρι». Απευθυνόμενος στους μικρούς αθλητές είπε: «Είστε το αύριο, η ελπίδα της χώρας μας. Επιλέξατε τον πιο φωτεινό δρόμο αυτό του αθλητισμού».
Ο πρόεδρο του Διομήδη Άργους κ. Κώστας Βλαχοσπύρος ως οικοδεσπότης είπε: «Υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ώστε αυτή η φιλοξενία να σας μείνει αξέχαστη. Ευχαριστώ την ΟΧΕ για την δυνατότητα που μας έδωσε να διοργανώσουμε και πάλι αυτό τον θεσμό και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας».
Η πρόεδρος της ΕΑΠ/ΟΧΕ κα Κυριακή Μπακουλοπούλου, επεσήμανε: «Είναι χαρά μας που αυτό το τουρνουά φιλοξενείται και πάλι στην Αργολίδα σε μία από τις κοιτίδες του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Εύχομαι υγεία, πρόοδο στα μαθήματα και να μάθουν οι αθλητές τους κανόνες του Ευ αγωνίζεσθαι».
Ο Πρόεδρος των δεσμών αίματος. κ. Δημήτρης Σελλής τόνισε ότι ο Διομήδης είναι πρωταθλητής και στην κοινωνική προσφορά και επανέλαβε την ανάγκη που υπάρχει για συλλογή αίματος και πως από αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να λείπει κανένας.
Ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνων κ. Δημήτρης Καμπόσος τόνισε στην ομιλία του: «Η καρδιά του ελληνικού χάντμπολ χτυπάει ξανά στο Άργος. Πρέπει στην ζωή σας να βάζετε μεγάλους στόχους, μόνο έτσι θα γίνεται καλύτεροι. Ο αθλητισμός ανοίγει δρόμο στη ζωή του ανθρώπου».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας και αντιπρόεδρος της ΟΧΕ κ. Τάσος Χειβιδόπουλος ουσιαστικά προανήγγειλε ότι «από του χρόνου το - DIOMIDIS CUP ανοίγει τα φτερά του και γίνεται ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά. Εμείς έμπρακτα στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και θα υπογράψουμε 5ετες πρωτόκολλο συνεργασίας για το τουρνουά και είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσει σε αυτό και ο Δήμος. Μεταφέρω και τις θερμότερες ευχές του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη».
Ο βουλευτής Αργολίδας κ. Δημήτρης Κοδέλας είπε: «Θα σταθώ στο ευ αγωνίζεσθαι που είπε η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας. Σε αυτή την ηλικία το βασικό είναι τα παιδιά είναι να αθλούνται».
 Πρεμιέρα αύριο των αγώνων
Αύριο Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα του αγωνιστικού τουρνουά στα γήπεδα του Άργους, της Νέας Κίου και του Ναυπλίου από τις 09:00.
Εθελοντική αιμοδοσία
Εκτός από το αθλητικό κομμάτι της διοργάνωσης, το «DIOMIDIS CUP» δείχνει και το κοινωνικό του πρόσωπο μέσα από την
συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Δεσμοί Αίματος» (http://www.desmoiaimatos.gr/), στα πλαίσια της οποίας
θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία –ενταγμένη στο καλεντάρι του τουρνουά- την Τετάρτη 9 Ιουλίου (17:00-20:30) στο
χώρο της Παιδικής Νεανικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Άργους.
Επίσκεψη στις Μυκήνες
Το «DIOMIDIS CUP» έχει και πολιτιστικό χαρακτήρα. Έτσι την Τετάρτη 9 Ιουλίου το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί
η επίσκεψη όλων των αποστολών στον Αρχαιολογικό Χώρο των Μυκηνών και ξενάγηση στο ομώνυμο Αρχαιολογικό Μουσείο.
Πάρτυ αποστολών
Επίσης, από φέτος στην διοργάνωση καθιερώνεται και το πάρτυ των αποστολών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την
Τετάρτη 9 Ιουλίου σε παραλιακό μαγαζί της Νέας Κίου.(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)
www. argolidaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: