Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Αυτόματα οι μετεγγραφές για πολύτεκνους και τρίτεκνους

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους φοιτητές που ανήκουν σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου, οι μετεγγραφές τους θα γίνονται αυτόματα και χωρίς καν να υποβάλουν σχετική αίτηση.

«Αποφασίσαμε ότι οι πολύτεκνοι ............


και οι τρίτεκνοι υποψήφιοι θα διευκολυνθούν και δεν θα χρειαστεί να κάνουν αιτήσεις, θα έχουν αυτόματη διαδικασία μετεγγραφής. Σήμερα θα βγει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου γιατί από αύριο Πέμπτη θα καταθέτουν το μηχανογραφικό τους οι υποψήφιοι φοιτητές. Στην ενημέρωσή τους θα πρέπει να υπάρχει και το θέμα της μετεγγραφής, ανεξάρτητα αν την άλλη εβδομάδα χρειαστεί να ψηφίσουμε για κάτι από αυτά μια μικρή διάταξη στη Βουλή. Πρέπει να ξέρουν τα παιδιά για να κάνουν τα μηχανογραφικά τους με τον καλύτερο τρόπο», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Όσο για τα κριτήρια για τις μετεγγραφές, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι θα προστεθούν και τα οικονομικά κριτήρια που είχε θεσπίσει η προηγούμενη ηγεσία.

«Θα ισχύει το εισοδηματικό κριτήριο των 9.000 ευρώ κατ' άτομο στην οικογένεια και όχι ως κόφτης στα υπόλοιπα κριτήρια που ενέκρινε η Βουλή, αλλά ως επιπρόσθετο στοιχείο της οικονομικής δυσκολίας. Άρα μιλάμε για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ορφανά παιδιά, παιδιά γονέων με βαριές ασθένειες, παιδιά από οικογένεια με παιδί που σπουδάζει σε άλλη πόλη συν τα οικονομικά κριτήρια», είπε.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...