Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Συνελήφθησαν 660 Βρετανοί για παιδοφιλία

ΛΟΝΔΙΝΟ. Εξακόσιους εξήντα υπόπτους για παιδοφιλία, ανάμεσά τους γιατροί, εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί λειτουργοί, συνέλαβε η βρετανική αστυνομία στο πλαίσιο επιχείρησης η οποία διήρκεσε έξι μήνες και έθεσε στο στόχαστρο ανθρώπους που παρακολουθούν άσεμνες φωτογραφίες με .............


ανηλίκους στο Διαδίκτυο. Αυτό ανακοίνωσε χθες η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία (NCA), η οποία διευκρίνισε ότι η επιχείρηση παρείχε ταυτόχρονα εγγυήσεις για την ασφάλεια περίπου 400 παιδιών και οδήγησε στην άσκηση διώξεων με κατηγορίες, που κυμαίνονται από την κατοχή άσεμνων φωτογραφιών μέχρι τη σεξουαλική κακοποίηση.

Σαράντα πέντε αστυνομικοί στην Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλλία και τη Βόρεια Ιρλανδία συμμετείχαν στις σχετικές έρευνες. Η Βρετανία έχει συγκλονιστεί από σειρά σκανδάλων παιδοφιλίας τα τελευταία δύο χρόνια, μετά τις αποκαλύψεις ότι ο πεθαμένος σήμερα τηλεπαρουσιαστής του BBC Τζίμι Σάβιλ ήταν κατά συρροή δράστης σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος ανηλίκων. Η κυβέρνηση εγκαινίασε πρόσφατα μια μεγάλη έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς πως υπήρξε ένα δίκτυο κακοποίησης ανηλίκων, στο οποίο συμμετείχαν πολιτικοί και μέλη του Κοινοβουλίου. Η υπηρεσία διευκρίνισε ότι ουδείς από τους συλληφθέντες είναι εν ενεργεία βουλευτής ή μέλος της κυβέρνησης.

«Είναι η πρώτη φορά που το Ηνωμένο Βασίλειο είχε την ευκαιρία να συντονίσει μία ενιαία επιχείρηση τέτοιας φύσεως», σχολίασε ο γενικός διευθυντής της NCA, Φιλ Γκόρμλεϊ. Κάποιοι από αυτούς που συνελήφθησαν είχαν πρόσβαση σε παιδιά στο πλαίσιο της δουλειάς τους, όπως αρχηγοί προσκοπικών ομάδων ή αστυνομικοί. Τριάντα εννέα εξ αυτών είχαν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν. «Στόχος μας ήταν να προστατεύσουμε τα παιδιά που ήταν θύματα ή κινδύνευσαν να πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης», πρόσθεσε ο Γκόρμλεϊ. «Ενα παιδί πέφτει θύμα όχι μόνον όταν κακοποιείται ή όταν λαμβάνεται μια φωτογραφία του. Επαναθυματοποιείται όταν η φωτογραφία του βρίσκεται στην κατοχή κάποιου θεατή», κατέληξε.
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...