Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Μουντιάλ 2014 - Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γερμανία

Με γκόλ στη παράταση, η Γερμανία νίκησε 1-0 την Αργεντινή και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, μετά από γκόλ του Μάριο Γκέτσε στο 113΄. Αξια πρωταθλήτρια καθώς διέλυσε τις ομάδες που βρήκε μπροστά της και άλλωστε έχει στο ενεργητικό της το επιβλητικό 7-1 επί της Βραζιλίας. Μια ομάδα που ..............


κατάφερε να νικήσει την σκληροτράχηλη Αργεντινή και να αφήσει στα κρύα του λουτρού τον Λ. Μέσι.
Το γκόλ μπήκε μετά από ωραία κούρσα και σέντρα του Σίρλε, εξαιρετικό κατέβασμα με το στήθος και σουτ στην κίνηση από τον Γκέτσε, ο οποίος έγραψε το 1-0.Η ομάδα του Λεβ έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή που κερδίζει παγκόσμιο κύπελλο στην αμερικανική ήπειρο και έφτασε τα 4.
Οι δύο εθνικές ομάδες έχουν βρεθεί άλλες δύο φορές αντιμέτωπες σε τελικό παγκοσμίου κυπέλλου, το 1986 στο Μεξικό με νικήτρια την Αργεντινή και το 1990 στην Ιταλία, με νικήτρια την Γερμανία.
Εν όψει του τελικού, το Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν οχυρό, καθώς οι τοπικές Αρχές προχώρησαν σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ασφαλείας στην ιστορία, επιστρατεύοντας πάνω 25.000 αστυνομικούς, πυροσβέστες, στρατιώτες και μυστικούς πράκτορες.

Στην εξέδρα Μέρκελ, Γκάουκ, Πούτιν

Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκε και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, μαζί με τον πρόεδρο της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ.
Στο Μαρακανά για τον τελικό του Μουντιάλ βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Λατινική Αμερική.

Με Σακίρα και Κάρλος Σαντάνα η τελετή λήξης

Δύο ώρες νωρίτερα, στις 8 ώρα Ελλάδας, άρχισε ο πρώτος γύρος του πάρτι με την τελετή λήξης, όπου στη σκηνή ανέβηκαν η κολομβιανή σταρ Σακίρα και ο θρύλος της ροκ Κάρλος Σαντάνα.
Η 37χρονη τραγουδίστρια μοιράστηκε τη σκηνή με τον Καρλίνος Μπράουν και ερμήνευσαν τη μεγάλη επιτυχία La La La (Brazil 2014), ένα από τα επίσημα τραγούδια του άλμπουμ FIFA 2014 World Cup.
Αυτή είναι η τρίτη τελετή λήξης Παγκοσμίου Κυπέλλου για την διάσημη σταρ, η οποία είχε εμφανιστεί στις αντίστοιχες του 2006 στη Γερμανία και του 2010 στη Νότια Αφρική.
imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια: