Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Η EHF "έκοψε" τον Διομήδη από το Champions League

Η περίοδος 2002 - 2010 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «χρυσή» για την ελληνική παρουσία στο Champions League. Πανελλήνιος (δύο φορές), Φίλιππος Βέροιας, Αθηναϊκός, Δούκας και ΠΑΟΚ κατάφεραν σε αυτό το διάστημα ως πρωταθλητές να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχοντας ...........


δώσει και προκριματικούς αγώνες.

Εκτοτε, όμως, το ελληνικό άρωμα άρχισε να εξατμίζεται και να ξεφτίζει. Και λόγω της αύξησης του βαθμού δυσκολίας των προκριματικών και γιατί οι ελληνικές ομάδες δυσκολεύονταν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος (μαζί με το παράβολο των 25.000 ευρώ) και γιατί δεν είναι εύκολο να βρεθούν και το κυριότερο να γεμίσουν όπως ζητάει εμμέσως η EHF γήπεδα με αντικριστές εξέδρες.

Η ΑΕΚ προσπάθησε το 2011 και  πέρυσι, αλλά σταμάτησε στα προκριματικά, ενώ το 2010-11 και το 2012-13 δεν δηλώθηκε ελληνική ομάδα στη διοργάνωση.

Το ίδιο θα συμβεί και φέτος. Μπορεί ο Διομήδης να πρόλαβε την καταληκτική ημερομηνία στις 11 Ιουνίου και να δήλωσε συμμετοχή (κάτι που δεν έκανε η ΑΕΚ), όμως η αρμόδια επιτροπή δεν τον συμπεριέλαβε στις ομάδες που είτε θα δώσουν προκριματικά είτε θα βρεθούν απευθείας στους ομίλους.

Η διοίκηση του Αργους με τη βοήθεια της ΟΧΕ είχε πάρει μια μικρή παράταση (μέχρι τις 19/6) για να καταθέσει το υψηλό παράβολο, όμως όταν ζήτησε νέα παράταση μέχρι τις 27/6 ώστε να έχει γίνει ο τελικός (στις 21/6) και μετά -αν έπαιρνε το πρωτάθλημα- μέσω χορηγών να συγκεντρώνονταν τα χρήματα.

Η επιτροπή της EHF δεν είχε κανένα πρόβλημα να συνεδριάσει την παραμονή του τελικού και να «κόψει» τον Διομήδη. Αλλωστε, το ελληνικό χάντμπολ δεν ανταποκρίνεται στα υψηλά στάνταρ του μάρκετινγκ της διοργάνωσης.

Ετσι, για τρίτη χρονιά από το 2010, η Ελλάδα δεν θα έχει τη δυνατότητα να παλέψει στο γήπεδο για την εκπροσώπησή της στους ομίλους του Champions League.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Διομήδη και την ΑΕΚ στο EHF Cup. Δούκας και Ποσειδών Λουτρακίου θα αγωνιστούν στο Challenge Cup.

Στις γυναίκες η πρωταθλήτρια Ν. Ιωνία επέλεξε να αγωνιστεί στο EHF Cup ως πρώτη οµάδα και η Αναγέννηση Αρτας θα είναι η δεύτερη. Στο Challenge Cup θα συµµετάσχουν ο Αµύντας Αµυνταίου και ο Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών. Ο ΠΑΟΚ δεν θα συµµετάσχει στο Κύπελλο Κυπελλούχων και έτσι η πρώτη επιλαχούσα Ορµή θα συµµετάσχει στο Challenge Cup.

sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: