Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Μεγάλη αύξηση των βάσεων δείχνουν τα στοιχεία

Σημαντική αύξηση των βάσεων επιβεβαιώνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα για τις Πανελλαδικές. «Άπιαστες», δηλαδή μόνο για άριστους οι περιζήτητες σχολές όπως η Ιατρική, η Νομική και τα τμήματα των στρατιωτικών σχολών, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων.

Οι εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο είναι:

Για το πρώτο πεδίο προβλέπεται μικρή άνοδος των βάσεων, ενώ στην πλέον περιζήτητη σχολή (Νομική Αθηνών) εκτιμάται ότι η βάση θα ξεπεράσει τα 18.800 μόρια. Στη στη Νομική Θράκης ο τελευταίος θα εισαχθεί με 18.200 μόρια.

Στο δεύτερο και το τέταρτο πεδίο, οι βαθμολογίες κάτω από τη βάση είναι μειωμένες ενώ στις μεσαίες η βελτίωση είναι σημαντική. Αναμένεται άνοδος των βάσεων από 250 έως και πάνω από 1.000 μόρια.

Σε περιζήτητα τμήματα (Πολιτικοί Μηχανικοί ΕΜΠ) αναμένεται άνοδος έως 350 μόρια.

Όσον αφορά το τρίτο πεδίο, η Ιατρική Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κινούνται ανοδικά (έως και 19.000 μόρια).

Στο πέμπτο πεδίο, λόγω της αύξησης των θέσεων και των καλών επιδόσεων οι βάσεις δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα, αλλά στα τμήματα υψηλής ζήτησης (Οικονομικό Αθήνας, Πανεπιστήμιο Πειραιά) η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη.

Θα εμφανιστούν και μεμονωμένες περιπτώσεις ανόδου έως 1.500 μόρια σε περιζήτητα τμήματα (Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά).
nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: