Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Δείτε τι καταστρέφει την μνήμη των νέων

Πολλοί πιστεύουν ότι η αδύναμη μνήμη είναι αποκλειστικό «προνόμιο» των ηλικιωμένων, όμως νέα αμερικανική μελέτη αποκαλύπτει πως αρκετοί παράγοντες μπορούν να κάνουν και τους νέους να ξεχνούν...
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Gallup και το Πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι οι παράγοντες ...........


αυτοί μπορεί να βλάψουν ανεπανόρθωτα τη μνήμη μας ανεξαρτήτως ηλικίας.
Μερικοί από τους παράγοντες που έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην απώλεια μνήμης είναι η κατάθλιψη, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, η αποχή από τη γυμναστική, η υπέρταση, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και το κάπνισμα.
Η νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLOS ONE, δείχνει ότι αυτοί οι παράγοντες κινδύνου μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση ακόμη και στις νεαρές ηλικίες και να οδηγήσουν σε σοβαρότερης μορφής απώλεια μνήμης με το πέρασμα των ετών.
Στη νέα μελέτη συμμετείχαν περισσότερα από 18.000 άτομα ηλικίας 18 έως 99 ετών. Ερωτήθηκαν για προβλήματα που πιθανώς αντιμετωπίζουν με τη μνήμη τους αλλά και για τον τρόπο ζωής τους.
Περίπου το 14% των νεαρών ενηλίκων φάνηκε να αντιμετωπίζει προβλήματα μνήμης και οι παράγοντες που είχαν την ισχυρότερη επίδραση σε αυτό το φαινόμενο ήταν η κατάθλιψη, η αποχή από την άσκηση, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και η υπέρταση.

Πηγή:onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: