Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ψηφιακά βλέπει από σήμερα η Αργολίδα

Η ώρα για την οριστική μετάβαση του μεγαλύτερου μέρους της Πελοποννήσου στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα έφθασε και μας βρίσκει όλους με το τηλεκοντρόλ για τον συντονισμό της τηλεόρασης.
Από τα ξημερώματα της Παρασκευής λοιπόν όλοι οι τηλεοπτικοί δέκτες  λαμβάνουν -είτε απευθείας, είτε μέσω ...........
του ειδικού αποκωδικοποιητή- ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα μέσω της Digea. Ακόμα και στις περιοχές που ήδη εδώ και καιρό λαμβάνουν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα από τις μεταβατικές συχνότητες, απαιτείται επανασυντονισμός.

Πρόκειται για εφαρμογή Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων των υπουργείων Υποδομών και Επικρατείας για οριστική παύση αναλογικού σήματος (switch-off) και παράλληλη έναρξη ψηφιακής εκπομπής από τα 19 κέντρα εκπομπής της Πελοποννήσου.

Αυτή η αλλαγή αναμένεται να επηρεάσει εκτός από τους νομούς της Πελοποννήσου, τα νότια παράλια της Στερεάς Ελλάδας, τμήμα της Ζακύνθου και τα Κύθηρα.

Από τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής οι τηλεθεατές θα πρέπει να συντονίσουν τους τηλεοπτικούς τους δέκτες στις παρακάτω συχνότητες ανάλογα με το κέντρο εκπομπής που καλύπτει τον τόπο κατοικίας τους ως εξής:
Ναύπλιο (Δίδυμα, Ναύπλιο, Δαρδίτσα)

Ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας: 35, 39, 53, 55
Ιδιωτικά κανάλια περιφερειακής εμβέλειας: 58, 59
Δημόσια Τηλεόραση - ΝΕΡΙΤ: 33, 44

Πάτρα (Αρόη, Καλάβρυτα)

Ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας: 25, 31, 35, 42
Ιδιωτικά κανάλια περιφερειακής εμβέλειας: 44, 53
Δημόσια Τηλεόραση - ΝΕΡΙΤ: 24, 34

Κόρινθος (Ξυλόκαστρο, Κάτσικας, Οσιος Πατάπιος, Λιδορίκι)

Ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας: 29, 41, 47, 48
Ιδιωτικά κανάλια περιφερειακής εμβέλειας: 51, 56
Δημόσια Τηλεόραση - ΝΕΡΙΤ: 26, 43

Πύργος (Φραγκαπήδημα, Σμέρνα)

Ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας: 30, 38, 47, 49
Ιδιωτικά κανάλια περιφερειακής εμβέλειας: 52, 56
Δημόσια Τηλεόραση - ΝΕΡΙΤ: 26, 40

Τρίπολη (Δολιανά, Ασέα, Λεβίδι)

Ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας: 23, 24, 42, 45
Ιδιωτικά κανάλια περιφερειακής εμβέλειας: 50, 60
Δημόσια Τηλεόραση - ΝΕΡΙΤ: 21,28

Καλαμάτα (Πεταλίδι, Αετός)

Ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας: 31, 32, 43, 44
Ιδιωτικά κανάλια περιφερειακής εμβέλειας: 48, 51
Δημόσια Τηλεόραση - ΝΕΡΙΤ: 29, 37


Σπάρτη (Ρειχέα, Αναβρυτή, Κύθηρα)

Ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας: 25, 27, 36, 40
Ιδιωτικά κανάλια περιφερειακής εμβέλειας: 52, 57
Δημόσια Τηλεόραση - ΝΕΡΙΤ: 22,30

Οι κάτοικοι της Πελοποννήσου και των γύρω περιοχών πλέον θα πρέπει να διαθέτουν τηλεόραση (με ενσωματωμένο δέκτη) ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας DVB-T, MPEG-4 ή H.264, τους οποίους και να συντονίσουν στις νέες συχνότητες. Σε ορισμένες περιοχές με ενδεχόμενη κάλυψη πιθανόν να χρειαστεί η τοποθέτηση ενισχυτή σήματος.

Επίσης, μπορείτε να μπείτε εδώ και να πληκτρολογήσετε την περιοχή σας [δήμο ή οικισμό] για να δείτε από ποιο κέντρο εκπομπής λαμβάνετε το ψηφιακό σήμα.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Είναι παράτυπο να υποχρεώνεις εκατομύρια κόσμου να δωσουν λευτά σε κατι τόσο ανούσιο,τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να είναι ένημερωμενοι για το τι συμβαίνει στον κόσμο ενώ παράληλα τα έξοδα τρέχουν και λευτά για πέταμα ούτε για πλάκα δεν υπάρχουν.θα έπρεπε να υπάρχει επιλογή για όσους δεν έχουν την άνεση να αγοράσουν έστω έναν αποκωδικοποιητή , αν όχι τηλεώραση με αποκωδικοποιητή,να συνεχίσουν να βλέπουν τα κανάλια όπως μέχρι τώρα έκαναν.όλο αυτό θεορώ πώς είναι καθαρή εκμετάλευση και παράληλα γήνεται αρχικά για να γνωρίζουν τα κανάλια,ποιόσ και πότε παρακολούθησε τι,και εν συνεχεία για να αποκώψουν τον κόσμο από αυτο το δοκαίωμα,της ενημέρωσης,απλα ορίζωντας υποχρεωτική χρέωση όπως γιά παράδειγμα η Nova.θεορώ οτι είναι δικαίωμα κάθε νομοταγή πολύτη σε μια δημοκρατική χώρα να έχει αυτό το δικαίωμα,καθώς και το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου,έστω και σε μία σελίδα στο ίντερνετ