Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ταξίδεψέ μας πάλι, Ελλαδάρα!

Oι ώρες περνούν βασανιστικά, τα λεπτά φαντάζουν αιώνια, τα δευτερόλεπτα λες και δεν κυλούν με τίποτα. Είναι μεγάλη η αποψινή βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για την Εθνική μας ομάδα, που ετοιμάζεται να (απο)δείξει ότι δικαίως βρίσκεται στην ελίτ και έχει κάνει τεράστια βήματα ............


προόδου από το έπος του 2004 και έπειτα.


Η Κόστα Ρίκα δεν είναι εύκολο εμπόδιο, αλλά σε καμία των περιπτώσεων αξεπέραστο. Εκεί, γύρω στη 01:00 αν δεν υπάρξει παράταση ή πέναλτι, θα ξέρουμε αν η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα έχει καταφέρει ό,τι καμία άλλη Εθνική στο παρελθόν, να φτάσει δηλαδή στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Αυτοί έφυγαν, εμείς συνεχίζουμε

Όταν "Κολοσσοί" όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Αγγλία, η Πορτογαλία, με τεράστια ποδοσφαιρική παράδοση και παίκτες κλάσης είναι εκτός διοργάνωσης, η Ελλάδα παλεύει να περάσει στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Ας σκεφτούν όλοι πως ήταν η κατάσταση μετά την τριάρα της πρεμιέρας και που βρίσκεται σήμερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ρόδα είναι και γυρίζει...
Μια "γροθιά" για να μην σβήσει το όνειρο

Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να επιστρέψει από τώρα στην πατρίδα. Κανείς εξ ημών δεν θέλει να τους υποδεχτεί από τώρα. Όλοι μαζί, μια "γροθιά", για να μείνει το όνειρο ζωντανό και το υπέροχο αυτό ταξίδι να συνεχιστεί. Οι παίκτες με τις μάχες τους στο χορτάρι και τα εκατομμύρια των Ελλήνων με τις ευχές τους και την θετική τους αύρα, θα δοθεί η μάχη για συνέχιση της πορείας.

Το τι θα γίνει σε περίπτωση πρόκρισης, μπορεί ο καθένας να το καταλάβει. Δεν θα είναι πρωτόγνωρο για τους Έλληνες, ειδικά με ό,τι έχει διδάξει το προ δεκαετίας παράδειγμα ή πριν δυο χρόνια μετά τη νίκη-πρόκριση απέναντι στη Ρωσία και το αντάμωμα με την σαφώς πιο δυνατή και ισχυρή Γερμανία στο EURO της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
Έτσι ξεκινάει η Εθνική

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και το αγωνιστικό στη μέση. Οι παίκτες θα παίξουν, αυτοί θα ορίσουν τη μοίρα του αγώνα και φυσικά ο Φερνάντο Σάντος με τις επιλογές του, την τακτική του και το κοουτσάρισμά του. Η επιτυχημένη συνταγή με την Ακτή δεν φαίνεται να αλλάζει, επομένως πάμε σε μια επανάληψη εκείνης της 11άδας.

Ο Καρνέζης στο τέρμα, εκτός αν δεν είναι 100% έτοιμος και δοθούν τα γάντια στον Γλύκο, ενώ στην άμυνα -από δεξιά προς τα αριστερά- ξεκινούν οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας. Ο Μανιάτης σε ρόλο εξαριού, εσωτερικοί μέσοι οι Καραγκούνης και Σάμαρης (ο Κονέ είναι τραυματίας), αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Σαμαράς.

Ομάδα που νικάει, δεν αλλάζει

Στον αντίποδα, η Κόστα Ρίκα του Χόρχε Λουίς Πίντο αναμένεται να ξεκινήσει με τον Νάβας στο τέρμα και οι υπόλοιποι θα είναι οι Ουμάνια, Γκονσάλες, Ντουάρτε, Γκαμπόα, Τεχέδα, Μπόρχες, Ντίας, Ρουίς, Κάμπελ και Μπολάνιος. Οι Κοσταρικανοί έχουν έναν αγωνιστικό μπούσουλα, αυτόν ακολουθούν πιστά και επιτυχημένα όπως δείχνουν τα αποτελέσματα και θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν την εκπληκτική τους πορεία, αποτελώντας πιθανότατα τη μεγαλύτερη έκπληξη του Μουντιάλ.

Η Ελλάδα έχει ήδη γράψει ιστορία

Όπως και να 'χει, ακόμα και αν μπει τέλος σε αυτή την διαδρομή, το σίγουροι είναι πως η Εθνική μας έχει γράψει ήδη ιστορία και είναι αναμφίβολα η πιο επιτυχημένη παρουσία της σε μεγάλη διοργάνωση μετά το EURO στην Πορτογαλία. Ουδείς βέβαια (θέλει να) έχει στο μυαλό του το άσχημο σενάριο, αλλά τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται. Πάντως, άπαντες στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ορκισμένοι να καταθέσουν κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους στον αγωνιστικό χώρο. Δεν θα παραδοθούν αμαχητί, δεν προτίθενται να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη.
Πάμε γερά για τη μεγάλη νίκη. Ελλάς μπορείς!
sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια: