Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Κατρούγκαλος: «Και τον Θεό να προτείνει η κυβέρνηση για Πρόεδρο, ο ΣΥΡΙΖΑ δε συναινεί»

«Καμία στήριξη σε οποιονδήποτε υποψήφιο που θα προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο ευρωβουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Ακόμα και τον Θεό ............


τον ίδιο να προτείνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συναινέσει», σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντεΥξη του το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ ο κ. Κατρούγκαλος.

Σημειώνεται ότι με βάση την παρούσα σύνθεση του κοινοβουλίου η κυβέρνηση διαθέτει 152 βουλευτές (125 της Νέας Δημοκρατίας, 27 του ΠΑΣΟΚ). Μαζί με την σύπραξη των κυρίων Λοβέρδου και Αηδόνη, συν τον πρώτο επιλαχόντα στην θέση του νέου δημάρχου Λαμίας και ανεξάρτητου βουλευτή Ν. Σταυρογιάννη (είχε εκλεγεί με την ΝΔ) ο αριθμός φτάνει τους 155.

Η κύρια δεξαμενή από την οποία η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αντλήσει τις τουλάχιστον 25 ψήφους που χρειάζονται είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που φτάνουν τους 19 (χωρίς τους Λοβέρδο-Αηδόνη).

Υπενθυμίζεται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στις δύο πρώτες ψηφοφορίες απαιτούνται 200 ψήφοι και στη τρίτη 180.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: