Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

11 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός στα σχολεία

ΟΧΙ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Στις 11 και όχι στις 8 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν, τελικώς, τα μαθήματα στα σχολεία της χώρας, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί ο θεσμός της Τράπεζας Θεμάτων που εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά φέτος, στις προαγωγικές εξετάσεις ...........


της Α΄ Λυκείου προκαλώντας αντιδράσεις από καθηγητές και γονείς.

«Είχα καταιγισμό μηνυμάτων για την Τράπεζα Θεμάτων πριν καν αναλάβουμε το υπουργείο. Είναι ένα θέμα που πρέπει ταχύτατα να το καταλάβουμε και εγώ και ο αρμόδιος υφυπουργός, ο κ. Δερμετζόπουλος, για να δούμε τι θα κάνουμε» τόνισε χθες ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της εκπαίδευσης σημείωσε ότι κατά τη νέα σχολική χρονιά ο αριθμός των κενών θέσεων δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία θα ξεπεράσει τις 20.000, καθώς υπάρχει «κύμα» συνταξιοδοτήσεων 9.000 εκπαιδευτικών.

Επίσης, επισήμανε ότι η καθυστέρηση που υπάρχει στις μεταθέσεις δασκάλων και καθηγητών συμπαρασύρει προς τα πίσω όλη τη διαδικασία τοποθέτησης των εκπαιδευτικών στα σχολεία. «Νομίζω, λογικότερο είναι να μείνουμε στα περυσινά ημερολογιακά όρια. Θα ανοίξουν, δηλαδή, τα σχολεία όπως πέρσι και πρόπερσι, διότι θέλουμε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρώσεων δασκάλων και καθηγητών», είπε ο υπουργός, αφήνοντας -εμμέσως πλην σαφώς- να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να υπογράψει την απόφαση του προκατόχου του, Κ. Αρβανιτόπουλου, για έναρξη του σχολικού έτους στις 8 Σεπτεμβρίου και κατάργηση δύο αργιών στα σχολεία (7 και 30 Ιανουαρίου).
imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια: