Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

To ελληνικό χρέος στο επίκεντρο του Eurogroup

Με βασικότερο επιχείρημα την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ο έλληνας υπουργός Οικονομικών θα καλέσει τους ευρωπαίους ομολόγους του να πάρουν αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους της χώρας. Αν και στο σημερινό Eurogroup είναι βέβαιο ότι δεν θα ληφθεί μια τέτοια απόφαση, στόχος είναι να τεθούν οι βάσεις της συζήτησης .........


και ενδεχομένως να ακουστεί μια δήλωση στήριξης από τους εταίρους για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελληνική πλευρά θα θέσει ζήτημα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων από 30 χρόνια σε τουλάχιστον 50 και μετατροπή του επιτοκίου τους από κυμαινόμενο σε σταθερό. Οι αποφάσεις δεν αναμένονται πριν το τέλος το καλοκαιριού και αφού προηγηθεί η επόμενη αξιολόγηση της τρόικας ώστε να έχουν γίνει γνωστές και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Ωστόσο, στο σημερινό Eurogroup θα μπορούσε να δοθεί η εντολή στην ομάδα εργασίας της ευρωζώνης να ξεκινήσει η διαδικασία μελέτης για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: