Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Eurovision 2014: Νικητής η Αυστρία με την Κονσίτα και το μούσι

Τα κατάφερε! Η τραγουδίστρια με το μούσι που εκπροσωπούσε την Αυστρία, η τραγουδίστρια με την τόσο ιδιαίτερη εμφάνιση αλλά και την υπέροχη φωνή κατέκτησε την πρώτη θέση!
Η Αυστρία σερβίρει στη μεγάλη ευρωπαϊκή κοινωνία που παρακολουθεί με πίτσες .............


και μπύρες τη Eurovision, το θέμα της ομοφοβίας. Το τραγούδι "Rise as phoenix" είναι το μήνυμα αυτών που είναι διαφορετικοί κι έχουν υποφέρει από τη διακριτική στάση της πολιτείας και της κοινωνίας.

Μάθημα ανοχής στη διαφορετικότητα θέλησε να δώσει φέτος η Αυστρία, επιλέγοντας ως υποψήφιά της στην Eurovision τη γενειοφόρο Conchita Wurst.
Σε δημοσίευμα της "Monde" επισημαίνεται ότι η Αυστριακή υποψήφια προκάλεσε ήδη πολλούς κλυδωνισμούς στον διαγωνισμό, που φέτος τελεί υπό την εποπτεία της Δανίας. Η Λευκορωσία κατήγγειλε την «ανώμαλη» κατάσταση, ενώ ο Αρμένιος Aram MP3 θεώρησε, ότι η συμμετοχή της Conchita Wurst «ούτε σωστή είναι, ούτε ενδεδειγμένη» και ζήτησε από την Κοπεγχάγη να «της επιτρέψει να αποφασίσει αν είναι άντρας ή γυναίκα». Ο Ρώσος βουλευτής V. Milonov επίσης, αυτός που είχε πρωτοστατήσει στη θέσπιση νόμου ώστε να απαγορεύονται στη Ρωσία οι gay-parade, αξίωσε από τη Ρωσική Εθνική Επιτροπή να αποφασίσει την αποχή της από «αυτή την ευρωπαϊκή gay parade, που είναι η Eurovision», υποστηρίζοντας ότι η συμμετοχή της αυστριακής υποψήφιας «προσβάλλει» τους Ρώσους τηλεθεατές…
Η 25χρονη νέα Dana International έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα από πέρυσι, οπότε και διεκδίκησε ξανά το «χρίσμα» με το τραγούδι «That’s What I Am», αλλά τερμάτισε δεύτερη στον εθνικό τελικό. Φέτος η αυστριακή ραδιοτηλεόραση αποφάσισε να κάνει απευθείας ανάθεση στην Conchita Wurst.

Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμμετοχή της τρανσέξουαλ στη φετινή Eurovision, η αυστριακή κρατική τηλεόραση στηρίζει την Κοντσίτα και τη διαφορετικότητα της και την απόφαση της να μην ξυριστεί.

Η Conchita έγινε διάσημη στην Αυστρία μέσα από το talent show «Die große Chance», το 2011, όπου άφησε άφωνους τους πάντες τραγουδώντας το «My Heart Will Go On» της Celine Dion. Εκτός από το τραγούδι, πρόσφατα πήρε μέρος και σε δύο ριάλιτι, στο ένα εκ των οποίων δούλευε σε εργοστάσιο ψαριών και στο άλλο κλήθηκε να επιζήσει με φυλές νομάδων στη Namibia.

Η Conchita Wurst, γεννήθηκε Tom Neuwirth στις 6 Νοεμβρίου του 1988. Είναι μια γυναίκα σε σώμα άντρα με υπέροχα μακριά μαλλιά και τέλειες βλεφαρίδες, με αισθησιακή φωνή και άψογο στυλ, αλλά και με γένια.

Όσο για τον άντρα που κρύβεται πίσω από την περσόνα της Κοντσίτα; Πρόκειται για τον ταλαντούχο καλλιτέχνη Τομ Νόιβιρτ, ο οποίος μπήκε στον χώρο του θεάματος μετά από την επιτυχημένη παρουσία του στο talent show, “Starmania”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: