Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Τι ψήφισαν τα χωριά της Αργολίδας στις Ευρωεκλογές

Μπορεί στις πόλεις του Άργους, του Ναυπλίου αλλά και στο Κρανίδι ο ΣΥΡΙΖΑ να ήταν, έστω και οριακά, πρώτο κόμμα, ωστόσο στα χωριά της Αργολίδας, η Νέα Δημοκρατία επικράτησε...
Τα περισσότερα, για μια ακόμα φορά βάφτηκαν μπλε. Αρκετά βέβαια πέρασαν «στα χέρια» του ΣΥΡΙΖΑ ενώ και τα υπόλοιπα κόμματα που κερδίζουν έδρες στο...........


 Ευρωκοινοβούλιο (πλην της Ελιάς) είχαν την υπεροχή έστω και σε ένα χωριό.
Στο Άργος, ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε για 24 ψηφοδέλτια, στοΝαύπλιο για 5 ενώ στο Κρανίδι λίγο πιο ...άνετα: Για 86 (26,09% έναντι 23,13%).
Στο Δήμο Επιδαύρου η υπεροχή της ΝΔ σε όλα τα χωριά ήταν πλήρης. Και μόνο στον Άγιο Δημήτριο (Μετόχι) κινδύνεψε να χάσει την πρωτιά από τη Χρυσή Αυγή.

Η ΝΔ είχε το μεγαλύτερο ποσοστό της στο Αραχναίο (45%) και ο ΣΥΡΙΖΑ στους Φούρνους (47%). Ενώ το μόνο χωριό στο οποίο κάποιο κόμμα ξεπέρασε το 50% ήταν το ΚΚΕ στηνΑμυγδαλίτσα.

Στη συνέχεια θα αναφέρουμε ποια κόμματα ήρθαν πρώτα στα χωριά της Αργολίδας. Για οικονομία χώρου, δεν θα αναφερθούμε στα νεοδημοκρατικά χωριά, τα οποία είναι και τα περισσότερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Άργους – Μυκηνών είναι πλέον πρώτο κόμμα στη Νέα Κίο, τη Δαλαμανάρα, τον Ίναχο, το Κουρτάκι, την Ανδρίτσα, το Σκαφιδάκι, το Νέο Ηραίο, την Προσύμνη, τα Φίχτια αλλά και την Καρυά. Ιδιαίτερη δύναμη έχει στα χωριά του Δήμου Μιδέας (νυν Ναυπλιέων): Ανυφί, Ηραίο, Μάνεσι, Παναρήτι, Πουλλακίδα αλλά και στοΑργολικό όπου η Δεξιά που χρόνια κυριαρχούσε, διασπάστηκε (ΝΔ 18,75% - Χρυσή Αυγή 16,67%). Πρώτος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Νέα Τίρυνθα, τα Λευκάκια, τα Ίρια. Στην Ερμιονίδα επικράτησε στο Ηλιόκαστρο και τους Φούρνους.

Η Χρυσή Αυγή ήρθε πρώτη σε ένα μικρό, ορεινό χωριό, τη Φρουσιούνα. Οι ψήφοι της ήταν 16 έναντι 14 της Νέας Δημοκρατίας. Αναλόγως, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κέρδισαν στην Αλέα: ΑΝ.ΕΛΛ. 15 – ΝΔ 13.

Κομμουνιστικά χωριά ήταν ανέκαθεν η Μιδέα και η Αμυγδαλίτσα. Αυτή τη φορά είχαν έναν ακόμη λόγο να ψηφίσουν ΚΚΕ... Τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Νίκο Αγγέλου που κατάγεται από την Αμυγδαλίτσα. Εκεί, έδωσαν στο Κόμμα 55%.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Σπύρος Καχριμάνης κατάγεται από την Πυργέλλα και γι' αυτό το Ποτάμι ήρθε πρώτο κόμμα στο χωριό με 23,70%.
argolika

Δεν υπάρχουν σχόλια: