Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Σάλος από το σεξιστικό σποτ του κόμματος «Ποτάμι»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το προεκλογικό σποτ του Ποταμιού με τον τίτλο «Η Πρώτη Φορά». ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ κάνουν λόγο για ένα βίντεο, άστοχο, χυδαίο και προσβλητικό για τις γυναίκες, ενώ δημοσιεύματα φέρουν ακόμη και υποψήφιους του Ποταμιού να διαφωνούν με το βίντεο, χαρακτηρίζοντάς το σεξιστικό.
Στο βίντεο μια νεαρή γυναίκα ..............


κάνει πολλές αναφορές στην «πρώτη φορά» που, όπως αποκαλύπτεται στο τέλος, δεν αφορούν στο ερωτικό πάθος, αλλά στην πρώτη φορά που ψήφισε το Ποτάμι.


Η γραμματέας του τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, Ζέφη Δημαδάμα αναφέρει: «Ατυχέστατο και άστοχο το σποτ του Ποταμιού. Ελλείψει πολιτικών θέσεων προκειμένου να το εμπιστευτούν και να το ψηφίσουν οι νέοι άνθρωποι και ειδικοί οι γυναίκες στις οποίες επικεντρώνεται, το προωθούμενο σποτ επιλέγει να ευτελίσει για ψηφοθηρικούς λόγους τα κρίσιμα σεξουαλικά διλήμματα κάθε ανθρώπου και ειδικότερα, την ευαίσθητη "πρώτη φορά" μιας γυναίκας (όχι άραγε και ενός άνδρα;)...».


Σε σχόλιό του στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σημείωσε ότι «τα βίντεο του Ποταμιού, με τίτλο "Για πρώτη φορά", είναι χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες» και καλεί τον Σταύρο Θεοδωράκη να τα αποσύρει αμέσως.


Οι γυναίκες για άλλη μια φορά χρησιμοποιούνται βάναυσα για να πουλήσουν ένα προϊόν αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Ισότητας της ΔΗΜΑΡ. Τα διαφημιστικά σποτ με αντικείμενο τις γυναίκες είναι μια ακραία εκδοχή σεξισμού σημειώνει και τονίζει ότι «στην Ευρώπη που θέλουν να μας εκπροσωπήσουν, η δυσφήμιση αυτή των γυναικών θα είχε σοβαρές συνέπειες για τους δημιουργούς της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...