Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Μετωπική σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής

Ρόλο ρυθμιστή έχουν καταφέρει να δώσουν στη Χρυσή Αυγή τα κόμματα της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ερίζοντας με "έπαθλο" τους ψηφοφόρους του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου. Διαπιστώνοντας ότι οι δημοσκοπήσεις φέρουν αυτό σταθερά στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των πολιτών, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τη μία και ΣΥΡΙΖΑ ............


από την άλλη, λίγα 24ωρα πριν από τις διπλές κάλπες της Κυριακής, σαν να μην υπάρχουν άλλα προβλήματα, το έχουν φέρει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Και όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, μάλλον περισσότερο την ενισχύουν, παρά ζημιά της επιφέρουν.

Όλη η χθεσινή μέρα καταναλώθηκε και από τις δύο πλευρές στις αλληλοκατηγορίες και στο ποια είναι περισσότερο "δημοκρατική" από την άλλη.

"Δεν πιστεύω ότι όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή είναι νεοναζί", ανέφερε χθες στον ΣΚΑΪ ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέχεια αντίστοιχων τοποθετήσεων του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, αλλά και των υποψηφίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Ρένας Δούρου. Έκανε λόγο για "παραπλανημένους" ψηφοφόρους και για "ευθύνη να ξανακερδίσουμε τους ψηφοφόρους αυτούς".

Διπλή ήταν η απάντηση στον κ. Τσίπρα από την κυβέρνηση, τόσο από τον Σίμο Κεδίκογλου όσο και από την εκπρόσωπο της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου. "Και έσονται οι δυο εις σάρκαν μίαν", σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ η βουλευτής Ιωαννίνων χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως "αδίστακτο αριβίστα που δεν διστάζει να πάει ακόμα και με το διάβολο για να πετύχει τους στόχους του. Είναι ένας άνθρωπος επικίνδυνος για τη Δημοκρατία και την ομαλή πορεία του Τόπου! Και όπως λέει και ο στίχος: "Αγκαλιά το φίδι με τη σμέρνα"...".
Τη συνέντευξη Τσίπρα σχολίασε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, μέσω facebook:

"Το... γλείψιμο του ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή καλά κρατεί... Το θέμα βέβαια είναι τι γίνεται με την αριστερά, τις αρχές και τις αξίες της. Τελικά το ρητό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» πάντα επικρατεί", σημείωσε ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αλλά και το γραφείο τύπου του κόμματος, με ανακοίνωσή του, σημείωνε για τον ΣΥΡΙΖΑ: "Αυτός ο εγκλωβισμός και η αγωνία οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένοχες "διαρροές" προς τα ΜΜΕ, που δημιουργούν κλίμα για συγχωροχάρτι στην ναζιστική και εγκληματική και ρατσιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής".

Νωρίτερα, η Κουμουνδούρου είχε βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης εξαιτίας μιας "ανοιχτής επιστολής" του υποψηφίου με τον συνδυασμό του Ηλ. Κασιδιάρη στο Δήμο της Αθήνας, Χρίστου Γούδη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για το δεύτερο γύρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για "προβοκάτσια", ενώ στο σχόλιο του Σίμου Κεδίκογλου που διαπίστωνε ότι "πρώτη φορά ναζί - Αριστερά", η Κουμουνδούρου απαντούσε με παραπομπή στον Γκέμπελς και υπενθυμίζοντας τη συνομιλία του πρώην Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή.

Δριμύ κατηγορώ κατά του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου εξαπέλυε την ίδια ώρα και ο Αντώνης Σαμαράς από την Κρήτη: "Προσβάλλουν τη μνήμη όλων αυτών των ηρώων τα φαντάσματα τα αποκρουστικά που θαυμάζουν τους χειρότερους τυράννους της χώρας μας. Η κρητική γη τους κατάπιε σε αυτή τη γη, ο φασισμός δεν πιάνει", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την άλλη, η ίδια η Χρυσή Αυγή, το πλέον... προβεβλημένο κόμμα στη χώρα μας, δια του εκπροσώπου της Ηλία Κασιδιάρη, συνέχιζε στο γνωστό μοτίβο, διαμηνύοντας ότι δεν έχουν λαμβάνειν "ούτε μια ψήφο αυτοί που μας οδήγησαν στη φυλακή ή αυτοί που αποτελούν την ουρά του Σαμαρά, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ. Από εμάς ούτε μία ψήφο", τόνισε. Η Χρυσή Αυγή, υποστήριξε, "δεν θεωρεί τους ψηφοφόρους της πρόβατα. Έχουν και κρίση και γνώμη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: