Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Θερμοκρασία στους 29 βαθμούς και αφρικανική σκόνη

Άνοδο της θερμοκρασίας, μεταφορά σκόνης στα νότια από το βράδυ και τοπικές βροχές στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα, ενώ για αύριο προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας με τοπικές βροχές και καταιγίδες.
 
Αναλυτικά, σε  Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές ..........


βροχές και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στη δυτική Μακεδονία αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο
θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν και πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε αραιές νεφώσεις που το απόγευμα κατά τόπους θα πυκνώσουν στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη
θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
θα έχουμε αραιές νεφώσεις με τη θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων το απόγευμα στα ανατολικά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη, η ΕΜΥ προβλέπει στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
 
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.
nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: