Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Νέα τραγωδία με 22 νεκρούς μετανάστες βόρεια της Σάμου

Στους 22 -μεταξύ αυτών τέσσερα παιδιά- έφτασαν οι νεκροί από το ναυάγιο, που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρα 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου, βόρεια της Σάμου.

Αρχικά εντοπίστηκαν δύο πτώματα γυναικών, ένα από το κρουαζιερόπλοιο ΑΔΑΜΟΡΑ, που ..........


περνούσε από τη θαλάσσια περιοχή, και το δεύτερο από σκάφος του Λιμενικού. Άμεσα σήμανε συναγερμός και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, με τρία σκάφη του Λιμενικού, ένα της FRONTEX, τρία αλιευτικά, ένα ελικόπτερο Super Puma και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των 39 διασωθέντων, στο σκάφος επέβαιναν 65 μετανάστες. Το ναυάγιο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι Μαλαγαρίου της Σάμου. "Τραβήχτηκε" στη στεριά και από μέσα ανασύρθηκαν 16 σοροί, μεταξύ αυτών και μιας μητέρας που είχε στην αγκαλιά της το μωρό της. Οι έρευνες συνεχίζονται στη θάλασσα, όπου έως τώρα έχουν εντοπισθεί, εκτός από τις σορούς των δύο γυναικών, δύο σοροί ενηλίκων και δύο παιδιών.

Εν τω μεταξύ, μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από τη Σάμο στην Αθήνα ένα τριών χρονών αγοράκι, συριακής καταγωγής, που ήταν διασωληνωμένο. Το παιδί είχε διασωθεί από το ναυάγιο ανοικτά της Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...