Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Δημοσκόπηση MRB: Mια μονάδα μπροστά η ΝΔ στις εθνικές εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προηγείται στη μάχη των ευροεκλογών με 0.2% - Τρίτο κόμμα «Το Ποτάμι» - Στα ύψη η αδιευκρίνιστη ψήφος.Ντέρμπι ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ .........


φαίνεται να προηγείται στη μάχη των ευροεκλογών με οριακή διαφορά, ενώ η ΝΔ επικρατεί με μικρό προβάδισμα στις εθνικές εκλογές. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται «Το Ποτάμι» με την αδιευκρίνιστη ψήφο να φτάνει στα ύψη.

Αναλυτικά, η δημοσκόπηση της εταιρίας MRB, για το Real.gr, δείχνει ότι στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19.9% και η Ν.Δ. 19.7% με την διαφορά ανάμεσά τους να κυμαίνεται στο 0.2%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 9.2%, η Χρυσή Αυγή με 8.2%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ελιά με 5.3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ 2.7%.

Άλλο κόμμα» απάντησε το 6.9% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 18%.

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η ΝΔ περνάει μπροστά με μία μονάδα διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ καταλαμβάνει το ποσοστό του 21.8% και ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνο του 20.8%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 8.2%, η Χρυσή Αυγή με 8.1%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελιά με 4.9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4.1%, η ΔΗΜΑΡ με 2.8%. Άλλο κόμμα  απάντησε το 5.7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 17.6%.

Όσον αφορά τέλος, στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 43.1% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το ποσοστό του 28.7%.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: