Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Απολύσεις για πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά σπουδών

Απολύονται από την ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) οι πρώτοι 77 εργαζόμενοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν, ύστερα από ελέγχους, να έχουν καταθέσει πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά σπουδών κατά την πρόσληψη τους στην εταιρεία.

Συγκεκριμένα, στη Διαύγεια ..........


ανακοινώνονται τα ονόματα των 77 εργαζομένων στις συγκοινωνίες που «λόγω καταγγελίας της σύμβασης βάσει σχετικών εγκυκλίων του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης (έλεγχος νομιμότητας πτυχίων , πλαστών πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων) διαγράφονται σήμερα 1η Απριλίου, από τη δύναμη του προσωπικού της εταιρείας.

Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους που αποχωρούν από την ΟΣΥ είναι κατά πλειονότητα οδηγοί, ενώ στη λίστα με τα ονόματα υπάρχουν και ελάχιστοι τεχνίτες, φύλακες, ελεγκτές και εργάτες.

Πάντως, για δύο απ΄αυτές τις περιπτώσεις έχουν ήδη κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην ισχύσουν, καθώς οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι τα πιστοποιητικά τους δεν είναι παραποιημένα, αλλά έγιναν λάθη στην εγγραφή από την επιτροπή των διαγωνισμών.

Σημειώνεται, πάντως, ότι στο τέλος Απριλίου αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις, κάποιοι κάνουν λόγο και για 250, δεδομένου ότι από τους ελέγχους που εξακολουθούν να διενεργούνται, εντοπίζονται περιπτώσεις υποβολής πλαστών ή παραποιημένων πιστοποιητικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
real

Δεν υπάρχουν σχόλια: