Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ανοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη

Η άνοδος της θερμοκρασίας και η μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού για σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Ειδικότερα, αραιές νεφώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά, με τοπικά περιορισμένη ...........


ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο 6 Μποφόρ.
Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 Μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Για αύριο Τετάρτη, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 Μποφόρ που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Πέμπτη στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πελάγη 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: