Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Έκθεση Γλυπτικής - Ζωγραφικής της Αργυρώ Καρύμπακα

Έκθεση Γλυπτικής - Ζωγραφικής της Αργυρώ Καρύμπακα, διοργανώνει η ΚΕΔΑΜ στο παλαιό Δημαρχείο Άργους.
Η έκθεση θα ξεκινήσει 1 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και τις 5 Μαΐου 2014. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ, καθημερινά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν ............


την Πέμπτη 1 Μαΐου 2014 και ώρα 9.00 το βράδυ.
Η Αργυρώ Καρύμπακα γεννήθηκε στην Πάτρα από γονείς Αρκάδες.
Σπούδασε Γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Μιχάλη Τόμπρο και στο σχέδιο τον Γιάννη Μόραλη(1952-1957).
Έχει πάρει μέρος σε 49 ομαδικές εκθέσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επίσης έχει κάνει 29 ατομικές εκθέσεις Γλυπτικής, Ζωγραφικής και μεικτές.
Τα υλικά που δούλεψε εκτός γύψου και της τερακότας, ήταν κυρίως διάφορες πέτρες της Αίγινας όπου έμεινε τον περισσότερο καιρό από το 1968 έως το 1991. Οι πέτρες είναι το υλικό που αγάπησε πιο πολύ από όλα. Ύστερα μετακόμισε στο ωραίο Κυβέρι όπου ακόμα ζει και δουλεύει. Εδώ δούλεψε πολύ το ξύλο και άλλα υλικά.
Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και σύμβουλος του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδας.
Το κύριο θέμα της έκθεσης είναι η τελευταία της δουλειά με τίτλο «Η λατρεία της Σελήνης ΤΟΤΕ.» (επί Μητριαρχίας). Τα υλικά: φύλλα αλουμινίου, χρυσού και ασημιού και χρώματα πάνω σε ξύλο.
Τα υπόλοιπα έργα είναι από την συλλογή της σε διάφορα υλικά και χρονολογίες.
Έτσι θα φανεί η δημιουργική της πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...