Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Φαρ Ουέστ στη Βουλή με τον γιο Μπαλτάκου

Ηταν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα όταν ο γιος του Τάκη Μπαλτάκου «όρμησε» στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, προκειμένου να ζητήσει τα ρέστα από τους εκπροσώπους του ακροδεξιού κόμματος για την αποκάλυψη του βίντεο της συνάντησης του πατέρα του με τον Ηλία Κασιδιάρη.
Ο Δημήτρης-Γεώργιος Μπαλτάκος ........
φωνάζοντας τη φράση «τι κάνατε ρε μ...πανα;», φέρεται να «μπούκαρε» στα γραφεία της Χρυσής Αυγής - που βρίσκονται δίπλα στο γραφείο του πατέρα του - και άρχισε να χειροδικεί εναντίον βουλευτών και κοινοβουλευτικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες χαστούκισε τον Μιχάλη Αρβανίτη, χτύπησε με γροθιές τον Νίκο Κούζηλο και κλώτσησε τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και ακόμα έναν επιστημονικό συνεργάτη του κόμματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες, στα «πυρά» απάντησαν αναλόγως και οι χρυσαυγίτες βουλευτές, με τους Ηλία Παναγιώταρο και Δημήτρη Κουκούτση να ρίχνουν κλωτσιές και γροθιές, ενώ στο επεισόδιο φέρεται να ενεπλάκη και ο αστυνομικός του κ. Μπαλτάκου.
Οι φωνές ακούστηκαν σε όλο το Κοινοβούλιο. Επικράτησε πανικός και στο σημείο έσπευσαν ο φρούραρχος της Βουλής και μέλη της αστυνομικής φρουράς προκειμένου να συγκρατήσουν τον οργισμένο νεαρό. Λίγο αργότερα με παρέμβαση του πατέρα του οδηγήθηκε, συνοδεία αστυνομικών, εκτός του Κοινοβουλίου. Αφέθηκε ωστόσο ελεύθερος. Μάλιστα  εξερχόμενος του Κοινοβουλίου, μόλις αντελήφθη την παρουσία των δημοσιογράφων φόρεσε επιδεικτικά την κουκούλα του προκειμένου να κρύψει το πρόσωπό του. Λίγο αργότερα ο χρυσαυγίτης βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος έκανε γνωστό ότι το κόμμα του θα προβεί σε υποβολή μηνύσεων κατά του υιού Μπαλτάκου.
Σημειώνεται ότι ο νεαρός υπηρετεί στο Λιμενικό και συγκεκριμένα στη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών και για την απαράδεκτη συμπεριφορά του ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης και ζήτησε να τεθεί στη διάθεση της Υπηρεσίας.

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ. Αυτόπτης μάρτυρας του θερμού επεισοδίου ανάμεσα στον γιο του Τάκη Μπαλτάκου και στους χρυσαυγίτες βουλευτές ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος, από την Ολομέλεια της Βουλής, ανέφερε μάλιστα ότι «αυτό που αντίκρισα ήταν πρωτοφανείς ξυλοδαρμοί που θύμιζαν άγριο Φαρ Ουέστ» και σχολίασε πως «ούτε στις χειρότερες στιγμές του χουλιγκανισμού στα γήπεδα δεν τα έχω δει αυτά». Για «οικογενειακή ευθύνη» έκανε λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη. Στο πρωτοφανές επεισόδιο αναφέρθηκε και ο ομόλογός της από τον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος το χαρακτήρισε «απαράδεκτο» και το παρομοίασε με «ξεκαθάρισμα λογαριασμών ακροδεξιών συμμοριών, ακόμη και αν κάποιοι το ερμηνεύουν ως ενδοκυβερνητική βία».
Είχε προηγηθεί, κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας πέντε χρυσαυγιτών βουλευτών, η καταγγελία του Ηλία Κασιδιάρη ότι έχει στην κατοχή του οπτικοακουστικό υλικό - το οποίο κατέθεσε στα πρακτικά - από το οποίο προέκυπτε, όπως υποστήριζε, ότι η απόφαση για την προφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των άλλων ελήφθη κατόπιν πιέσεων υπουργών προς τους δικαστές.  
Στο άκουσμα και μόνο της είδησης επικράτησε πανδαιμόνιο, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ζητούν τη διακοπή της συνεδρίασης, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν να ελεγχθεί η γνησιότητα του οπτικοακουστικού υλικού και το ΠαΣοΚ να ζητά την άμεση παύση του κ. Μπαλτάκου.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: