Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Άρση μονιμότητας στο Δημόσιο προαναγγέλλει ο Μητσοτάκης

Την πρότασή του για άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, στο πλαίσιο μιας αναθεώρησης του Συντάγματος, επανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

«Υπάρχουν ζητήματα στο δημόσιο .............


διάλογο που ακουμπούν το ακανθώδες ζήτημα της έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική τάξη. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον εκλογικό νόμο, με το πολιτικό χρήμα, κ.ά. Πρέπει να τα επαναφέρουμε στην ατζέντα. Θα είναι η καλύτερη απάντηση στην αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος. Η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να ανοίξει σύντομα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος διευκρίνισε ότι η άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί είτε ολικά και με αναδρομική ισχύ (δηλαδή για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους) είτε μερικά (δηλαδή για όσους προσλαμβάνονται στο Δημόσιο εφεξής).

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «η υπόθεση Μπαλτάκου έχει κλείσει» και χαρακτήρισε σωστή την αποπομπή του, ενώ χαρακτήρισε τη ΝΔ «μεγάλο, κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης χαρακτήρισε την έξοδο στις αγορές «μια κίνηση αποκατάστασης της κανονικής λειτουργίας της οικονομίας» και σημείωσε με νόημα πως αν μιλούσαμε για δανεισμό από τις αγορές με λογικό επιτόκιο πριν από 6 μήνες, θα μας έλεγαν τρελούς. Παράλληλα, εξαπέλυσε βέλη στην αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι θα περίμενε «λιγότερη μικρότητα σε τέτοια ζητήματα που αποτελούν επιτυχία της χώρας και όχι μόνο της κυβέρνησης».

«Πρώτα θα πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, μετά θα βγούμε στις αγορές κι έπειτα θα ανοίξει συζήτηση για τη διευθέτηση του ζητήματος του ελληνικού χρέους: Αυτά είπε η κυβέρνηση εξαρχής με απλά λόγια και αυτά υλοποιεί» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όσον αφορά, τέλος, το Δημόσιο, σημείωσε: «Θέτουμε πια εθνικούς στόχους, ποιοτικούς στόχους για το Δημόσιο, δεν είναι οι ποσοτικοί στόχοι του παρελθόντος. Η τρόικα προσήλθε στη διαπραγμάτευση ζητώντας επιπλέον 16.000 δημοσίους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα. Αυτός ο στόχος δεν υπάρχει. Αποσυνδέουμε πλήρως την κινητικότητα από ενδεχόμενες απολύσεις».
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: