Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Διαστάσεις αποσύνθεσης λαμβάνει η κρίση στο ΠΑΣΟΚ

Διαστάσεις πολιτικής αποσύνθεσης λαμβάνει η κρίση στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν διαψεύδει ότι προσανατολίζεται και στην κατεύθυνση της δημιουργίας νέου κόμματος μετά τις ευρωεκλογές, ενώ οργισμένη ήταν η απάντηση του πρώην Προέδρου της Βουλής..........


 Απόστολου Κακλαμάνη στις φήμες που τον έφεραν -κατόπιν διαρροών της Χαριλάου Τρικούπη- να έχει προχωρήσει σε συνεννόηση με τον Γ. Παπανδρέου προκειμένου να ψηφίσει «παρών» για τις τράπεζες!

Την ίδια στιγμή, η αντιπαράθεση περνάει στους δύο πόλους της νέας γενιάς της Χαριλάου Τρικούπη, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, δείχνοντας πως η κρίση είναι πολύ βαθύτερη και ότι οι συγκρούσεις στελεχών τις περισσότερες φορές δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικών διαφωνιών, αλλά προσωπικών χαρακτηριστικών.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος επιτέθηκε βλέπετε στον Γραμματέα του κόμματος γιατί είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής χωρίς να παραιτείται από τη θέση του, αν και στην εξέλιξη αυτή είχε συμφωνήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η «σφαγή» στο ΠΑΣΟΚ συνεχίστηκε χθες και στο Συντονιστικό του ΠΑΣΟΚ, όπου αποχώρησαν οι δυο νεαροί βουλευτές Κώστας Τριαντάφυλλος και Θάνος Μωραΐτης, μετά από έντονους διαξιφισμούς με «βενιζελικά» στελέχη, πρωτίστως με τον Γραμματέα της ΚΟ Παναγιώτη Ρήγα και τους υπουργούς (που παλαιότερα, επί Γ. Παπανδρέου ήταν από τους…βασιλείς του στέμματος) Εύη Χριστοφιλοπούλου και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Απογοητευμένος προφανώς από τις εξελίξεις ο Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε με δηλώσεις του στον «9,84» τους συντρόφους του σε…ενότητα.

«Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε τις συγκρούσεις και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα και για την παράταξη και τη χώρα» δήλωσε ο Α. Λοβέρδος, ενώ ο Γιώργος Φλωρίδης υπήρξε περισσότερο καυστικός.

Ο κ. Φλωρίδης θυμήθηκε το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ που δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Ευ. Βενιζέλο, με το επιχείρημα ότι θα δοθεί όταν και τα άλλα κόμματα κάνουν το ίδιο.

«Από τις πρόσφατες αντεγκλήσεις ¨κορυφής¨ καταλάβαμε. Το πόρισμα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μέσον εκκαθάρισης εσωκομματικών λογαριασμών. Κρίμα!».

Με τις διαστάσεις που λαμβάνει η-χωρίς αρχές, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις-σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ, το ερώτημα είναι αν η κρίση θα κορυφωθεί όντως μετά τις ευρωεκλογές, όπως είναι ο σχεδιασμός όλων σχεδόν των πλευρών ή θα επιταχυνθεί. Ακόμη και πριν από το Πάσχα…
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: