Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη από την Πολιτιστική Αργολική Πρόταση στον Ι.Ν. Αγ. Πέτρου

Ένα από τα σημαντικότερα θεολογικά κείμενα, η Αποκάλυψη του Ιωάννη, παρουσιάσθηκε δραματοποιημένο από την Πολιτιστική Αργολική Πρόταση στον Ι.Ν. Αγ. Πέτρου την Κυριακή 6 Απριλίου 2014. Είναι η πρώτη φορά στην Αργολίδα κατά την οποία η συνάντηση ενός Πολιτιστικού Συλλόγου και της Εκκλησίας καταλήγει σε μια τόσο σημαντική παραγωγή και παρουσίαση. Η Αποκάλυψη του Ιωάννη συγγράφηκε το 95 μΧ όταν αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Δομιτιανός, ο Ιωάννης είχε εξοριστεί στην Πάτμο και ο Χριστιανισμός κινδύνευε να κλονιστεί από τους απηνείς διωγμούς.
Είναι το μοναδικό αποκαλυπτικό βιβλίο που η Εκκλησία συμπεριέλαβε στον κανόνα της Αγίας Γραφής. Αποτελείται από τρία μέρη που περιγράφουν με έντονα συμβολικό τρόπο: την αποκαλυπτική κατάσταση της Εκκλησίας, τη μελλοντική Βασιλεία του Θεού και τον θρίαμβο του Χριστού στη μάχη του με τις αντίθετες δυνάμεις.
Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Αργολίδας. Η εκδήλωση ήταν σε Σκηνοθεσία του Νικόλα Ταρατόρη ,την αφήγηση έκαναν ο Νικόλας Ταρατόρης, ο Γιώργος Τασιάς και ο Αντώνης Σιούτος.
Οι Ύμνοι που ακούστηκαν ήταν από την Βυζαντινή Xορωδία υπό την δ/νση του Ιωάννη Χαβιαρλή. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλύθος πιστών μεταξύ αυτών ο Μητροπολίτης Αργολίδος ο οποίος τέλεσε και τον κατανυχτικό εσπερινό, η διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ Α. Μαντά κι ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής.
argolikeseidhseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...