Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Νέος «μύλος» με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Με τις χειρότερες εντυπώσεις παει να κλείσει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της τελικής ευθείας για τις ευρωεκλογές. Μετά την αρνητική απάντηση του Λάκη Λαζόπουλου στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να ειναι υποψήφιος, η Κουμουνδούρου αναγκάστηκε να κάνει μια εντυπωσιακή διορθωτική κίνηση τις ήδη ανακοινωμένος επιλογές της, κόβοντας ...........


την ρομά υποψήφια Σουλεϊμάν Σαμπιχά και βάζοντας στη θέση της τον μουσουλμάνο τουρκικής καταγωγής Μεστάν Οσμάν Ουμίζ.

Η κίνηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναγκαστική και έγινε μετά τις έντονες αντιδράσεις της κομματικής βάσης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ειδικά δε απο το μουσουλμανικό στοιχείο. Η κυρία Σαμπιχά κατηγορήθηκε ότι έχει εθνικιστικές απόψεις, που δεν ταιριάζουν με την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διατηρεί και κακές σχέσεις με το μουσουλμανικό, τουρκικής καταγωγής μειονοτικό κομμάτι της Θράκης. Ωστόσο και πάλι η αντικατάσταση ήταν αιφνιδιαστική, καθώς η αρχική απόφαση της Κουμουνδούρου ήταν να διατηρήσει την κυρία Σαμπιχά στο ευρωψηφοδέλτιο και παράλληλα να εντάξει σε αυτό και κάποιον εκπρόσωπο της μουσουλμανικής με τουρκική καταγωγή μειονότητας. Για τον λόγο αυτό άλλωστε είχε αφήσει και κενή θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. Τελικά και μετά απο κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος αποφασίστηκε να κοπεί η υποψηφιότητά της για να εκτονωθούν οι αντιδράσεις.

Με δεδομένο πάντως ότι ο κ. Λαζόπουλος δεν δέχθηκε τη πρόταση, ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί ακόμη δυο υποψηφίους για να καλύψει τις εναπομείνασες κενές θέσεις.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...