Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Σοκ από το θάνατο ανασφάλιστης 40χρονης μητέρας

Η ιστορία, όπως μεταδόθηκε, προκαλεί σοκ: 40χρονη μητέρα από τη Μυτιλήνη έφυγε από τη ζωή επειδή ήταν ανασφάλιστη και δεν είχε χρήματα αγοράσει φάρμακα.

Η 40χρονη γυναίκα και μητέρα δυο παιδιών αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υπέρταση, αλλά η κατάλληλη αγωγή............


 ήταν πολύ ακριβή με αποτέλεσμα να μην την λαμβάνει.

Τελικά, άφησε την τελευταία της πνοή την Τρίτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, μετά από βαρύ ισχαιμικό επεισόδιο.

Η 40χρονη, είχε μεταφερθεί εκεί την προηγούμενη βδομάδα, την Πέμπτη 27 Μαρτίου, μετά από κλήση της μικρής κόρης της στο ΕΚΑΒ.
Η άτυχη γυναίκα, εργαζόταν σκληρά ώστε να μεγαλώσει τα δυο της παιδιά. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα η οικονομική της κατάσταση ήταν πολύ άσχημη, ενώ το βιβλιάριο υγείας της, είχε λήξει εδώ και πολύ καιρό

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ

Στην τραγική αυτή ανθρώπινη ιστορία αναφέρθηκε η υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ Αγλαϊα Κυρίτση:

«Η είδηση του θανάτου της ανασφάλιστης μητέρας στο Νοσοκομείο του νησιού, μας συγκλονίζει και μας εξοργίζει. Οι μαρτυρίες των γιατρών ότι αν είχε λάβει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή θα ήταν ακόμη ζωντανή, δίνουν το μέτρο της τραγωδίας των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, μιας τραγωδίας εθνικών διαστάσεων. Αυτή η τραγωδία, αυτή η πρωτοφανής για την μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας ανθρωπιστική κρίση πρέπει να σταματήσει.

Ως νέα περιφερειακή διοίκηση θα διεκδικήσουμε το βασικό δικαίωμα του ελληνικού λαού στην υγεία για κάθε συμπολίτη μας, ασφαλισμένο ή ανασφάλιστο. Ταυτόχρονα, η περιφέρεια θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να στηρίξει τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης στα νησιά μας, τουλάχιστον για όσο διάστημα αυτά θα είναι απολύτως αναγκαία. Για να μπορούν να εντοπίζουν, να στηρίζουν ηθικά και υλικά τους συμπολίτες μας που αδυνατούν ακόμη και να ζητήσουν βοήθεια για το πρόβλημα τους. Δήμοι, Εκκλησία, συνδικάτα και κάθε άλλη πρωτοβουλία πολιτών και συλλογικότητα της περιοχής πρέπει να μπει κάτω από μια κοινή ομπρέλα αλληλεγγύης και να στηριχτεί, να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική. Στο Βόρειο Αιγαίο να κάνουμε πράξη το σύνθημα «κανένας μόνος του στην κρίση». Ένας για όλους, όλοι για έναν. Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης.»

Το υπουργείο Υγείας

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στον Σκάι, χαρακτήρισε ψευδή την είδηση για το θάνατο της 40χρονης γυναίκας επειδή δεν μπορούσε να αγοράσει φάρμακα. Μάλιστα, υποστήριξε ότι μέλος της οικογένειάς της θα προχωρήσει σε μήνυση και κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά ανύπαρκτο γεγονός. Ο υπουργός Υγείας θύμισε ότι τα γενόσημα φάρμακα για την υπέρταση κοστίζουν έξι ευρώ.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...