Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδος στο Άργος

Με πολλές συμμετοχές και έναν όμορφο αγώνα πραγματοποιήθηκε το Πρωτάθλημα motocross Νοτίου Ελλάδος στην πίστα του Άργους την Κυριακή 16 Μαρτίου του 2014. Στις κατηγορίες ΜΧ1 και ΜΧ2 η πίστα κυριολεκτικά γέμισε από μοτοσυκλέτες και τις κατηγορίες κέρδισαν οι Κώστας Καράκης και ..............


Βασίλης
Χρυσοχός αντίστοιχα. Στην MX-Expert ο Δημήτρης Βαγγελάκος επικράτησε μετά από όμορφη μάχη με τον Γιώργο Ηλιόπουλο ενώ στα μικρά, ο Φώτης Κόλλιας(Junior) και ο Ανδρέας Ανρέου(Mini) ήταν οι μεγάλοι νικητές.



Κατηγορία MX-Expert


Παρά την αποτυχία που γνώρισε αυτή η κατηγορία την περασμένη σεζόν, με ελάχιστες συμμετοχές, για κάποιο λόγο αποφασίστηκε να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο και φέτος. Όπως ήταν αναμενόμενο οι συμμετοχές ήταν λίγες στον πρώτο φετινό αγώνα, και είναι κρίμα οι καλύτεροι οδηγοί που βρίσκονται στην πίστα να τρέχουν σε μια κατηγορία που δείχνει φτωχός συγγενής των άλλων κατηγοριών. Κατά την γνώμη μας θα έπρεπε να δοθούν κίνητρα, όπως μειωμένο ή και καθόλου παράβολο συμμετοχής ώστε να αποτελεί για τους καλούς οδηγούς μια καλή προπόνηση.Παρόλα αυτά οι 8 αναβάτες που στήθηκαν στην μπάρα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και το ενδιαφέρον μονοπώλησε η μάχη του Δημήτρη Βαγγελάκου και του Γιώργου Ηλιόπουλου, δύο οδηγών που έχουν διεκδικήσει και έχουν κατακτήσει το Νο2 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ αρκετές χρονιές. Στο πρώτο σκέλος ο Βαγγελάκος πήρε κεφάλι αλλά ο Ηλιόπουλος τον πίεζε ασφυκτικά για να του πάρει τελικά την πρώτη θέση. Στο δεύτερο οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Ηλιόπουλος ήταν αυτός που οδήγησε την κούρσα με τον Βαγγελάκο πίσω του. Ο Βαγγελάκος έκανε τελικά την κίνηση του, πέρασε μπροστά κερδίζοντας το δεύτερο σκέλος που του χάρισε στο τέλος και την νίκη στο σύνολο του αγώνα. Δεύτερος σε σκέλος και αγώνα ήταν ο Ηλιόπουλος ενώ λίγο πιο πίσω και στα δύο σκέλη τερμάτισε τρίτος ο Μανώλης Σκύβαλος. Ωραία “μάχη” είχαν τα φιλαράκια Άκης Κοσμάς(4-4) και Σταμάτης Δημολιάνης(5-5). Όσο κι αν προσπάθησε στο δεύτερο σκέλος o περσινός πρωταθλητής της ΟΡΕΝ δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον τέταρτο τελικά Κοσμά. Έκτος στον αγώνα τερμάτισε ο Μιχάλης Ντουζένης(7-6) με έβδομο τον Φίλιππο Γιακουμάκη(8-7) που επιστρέφει από τραυματισμό ενώ στην όγδοη θέση τερμάτισε ο Θανάσης Αργυρόπουλος(6-8).

Κατηγορία ΜΧ1

Ο νικητής της κατηγορίας στο περσινό πρωτάθλημα, ξεκίνησε με διπλή νίκη την φετινή σεζόν στο Άργος. Ξεκινώντας καλά και στις δύο εκκινήσεις ο Κώστας Καράκης έδειξε υπομονή και επιμονή στους πρώτους γύρους πίσω από τον “Holeshot Man” Δημήτρη Κεραμιδά. Την κατάλληλη στιγμή πέρασε μπροστά κερδίζοντας άνετα το πρώτο σκέλος ενώ κράτησε πίσω του στο δεύτερο σκέλος τον Βασίλη Τσεκούρα. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Τσεκούρας με τερματισμούς 3-2 ενώ τρίτος ήταν ο Βασίλης Φωτόπουλος(2-3). Η τέταρτη θέση πήγε στον Αλέκο Καρανάση((5-4) ενώ ο Κεραμιδάς(4-5) βρέθηκε στην πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Παναγιώτη Θερριό(7-7).



Κατηγορία ΜΧ2

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος η κατηγορία της ΜΧ2 στο Νοτίου είναι “φωτιά”. Πολλές συμμετοχές και δυνατός συναγωνισμός πυροδοτούν το ενδιαφέρον και δημιουργούν απρόβλεπτες καταστάσεις. Δυστυχώς η απειρία των οδηγών αλλά και η αδυναμία των διοργανωτών(να εφαρμόσουν σωστά τους κανονισμούς σε προηγούμενος αγώνες), βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είτε μιλάμε για αγωνιζόμενους είτε μιλάμε για κριτές και το προσωπικό του αγώνα. Ξανά, είχαμε περιστατικό στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας αυτή την φορά με τον Παναγιώτη Μεζίνη να βρίσκεται αναίσθητος στο κέντρο της πίστας πίσω από ένα άλμα και τους οδηγούς να μην υπακούν στην κίτρινη σημαία, άλλοι να πηδούν το άλμα και άλλοι να επιταχύνουν περνώντας σύριζα από τον οδηγό και το προσωπικό που βρισκόταν εκεί για τις πρώτες βοήθειες. Τελικά ο αγώνας διεκόπη και ευτυχώς ο Μεζίνης την γλύτωσε με μια διάσειση. Στον αγώνα τώρα, ο Σαράντης Κουφός ήταν αυτός που πήρε και τις τρεις εκκινήσεις(είχαμε και μια επανεκκίνηση) και οδήγησε και τα δύο σκέλη για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Όμως στο πρώτο σκέλος ο Βασίλης Χρυσοχός κατάφερε μετά την κακή του εκκίνηση να φτάσει και να περάσει τον Κουφό ενώ στο δεύτερο σκέλος ο πρωτοεμφανιζόμενος από την Ρόδο με σουηδικές ρίζες Johan Διονυσίου έκανε την έκπληξη κερδίζοντας με όμορφο τρόπο το δεύτερο σκέλος. Το τελικό σύνολο της ημέρας επηρεάστηκε από δύο ποινές(ενός λεπτού) που δέχτηκαν στο πρώτο σκέλος(μετά την επανεκκίνηση) οι Σαράντης Λαγούδης και Johan Διονυσίου για παράβαση της κίτρινης σημαίας. Έτσι ο Χρυσοχός ήταν ο μεγάλος νικητής με τερματισμούς 1-4 με τον Χρήστο Τομαρά να παίρνει την δεύτερη θέση οδηγώντας έξυπνα και στα δύο σκέλη τερματίζοντας 3-3. Τρίτος ήταν ο Κουφός(2-6) ο οποίος τερμάτισε στην δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος όμως είχε μια πτώση στο δεύτερο αμέσως μετά την προσπέραση του Διονυσίου χάνοντας αρκετές θέσεις. Μετά την ποινή τους οι Διονυσίου(13-1) και Λαγούδης(1-2) τερμάτισαν τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο ανεβασμένος Τάσος Παπαποστόλου(6-5) οδηγώντας σταθερά και στα δύο σκέλη.



Κατηγορία Junior

Οι μάχη της πρώτης θέση και εδώ κράτησε το ενδιαφέρον της κατηγορίας αφού οι συμμετοχές ήταν ελάχιστες. Ο Φώτης Κόλλιας(1-1) ήταν όπως φάνηκε καλύτερα προετοιμασμένος, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι έβγαζε το μεγάλο διπλό άλμα της πίστας και κέρδισε στα σημεία τον Γρηγόρη Κραμβουσάνο(2-2) που τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Την τρίτη θέση στα σκέλη μοιράστηκαν οι Δημήτρης Μπάκας(3-4) και Παναγιώτης Κονοπισόπουλος(4-3) όμως ένα σκασμένο ελαστικό στο δεύτερο σκέλος του Μπάκα, έφερε στο βάθρο τον Κονοπισόπουλο.

Κατηγορία Mini

Η πορεία του Ανδρέα Ανδρέου(1-1) στην κατηγορία συνεχίζετε νικηφόρα όμως το θετικό για το ελληνικό ΜΧ είναι ότι είχαμε οχτώ αξιόλογες συμμετοχές που πιστεύουμε ότι σχετικά σύντομα θα βρεθεί ανταγωνιστής του μικρού Ανδρέου. Ένας από αυτούς σίγουρα είναι ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος(2-2) που ήδη έχει αρχίσει και ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους της κατηγορίας, κερδίζοντας άνετα την δεύτερη θέση στο Άργος. Δυνατή εμφάνιση έκανε και η Τζονάκι Λάμπρου(4-3) κερδίζοντας την εκκίνηση του δεύτερου σκέλους και ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου στον αγώνα. Τέταρτος ήταν ο Μιχάλης Σαραντινούδης(3-4), με πέμπτο τον Τάσο Αλειφερόπουλο(5-4) και έκτο τον Μανώλη Κραμβουσάνο(6-6).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

mxin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: