Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Βρέθηκε το χαμένο Boeing στον Ινδικό Ωκεανό

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας υποστηρίζει ότι βρέθηκαν πιθανά συντρίμμια της πτήσης του Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοείτε για δωδέκατη ημέρα. Τα πιθανά συντρίμμια όπως υποστήριξε αξιωματούχος της χώρας εντοπίστηκαν από δορυφορικές λήψεις, ενώ αυτή την ώρα αεροσκάφος σαρώνει ...........


την περιοχή εξετάζοντας τα.

Η Αυστραλία ανακοίνωσε πως τα πιθανά συντρίμμια του μοιραίου Boeing βρίσκονται περίπου 3000 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ και το μεγαλύτερο από τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί είναι 24 μέτρα. «Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια κατά διαστήματα», δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA). «Το μεγαλύτερο (από τα δύο αντικείμενα) δείχνει να είναι 24 μέτρα. Το άλλο είναι μικρότερο», διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου, και πρόσθεσε ότι: «Αυτό είναι μια ένδειξη, πιθανόν η καλύτερη που έχουμε επί του παρόντος αλλά πρέπει να μεταβούμε στο σημείο για να εξακριβώσουμε αν τα ευρήματα έχουν κάποια αξία ή όχι. Η θάλασσα στο σημείο των ερευνών έχει βάθος αρκετών χιλιάδων μέτρων και η ορατότητα στην περιοχή είναι περιορισμένη, δύο παράγοντες που δυσχεραίνουν την επιχείρηση παρότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ήπιες», ανέφερε ακόμη ο Γιανγκ. «Μπορώ να ενημερώσω τη Βουλή ότι ένα Orion της Βασιλικής Αυστραλιανής Πολεμικής Αεροπορίας σπεύδει στο σημείο για να προσπαθήσει να εντοπίσει τα αντικείμενα.

Τρία ακόμη αεροπλάνα θα πραγματοποιήσουν μια πιο εντατική έρευνα», τόνισε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας. Στην περιοχή κινούνται επίσης και δύο πλοία για να βοηθήσουν στην έρευνα. «Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) έχει λάβει πληροφορίες που βασίζονται σε δορυφορικές εικόνες αντικειμένων που πιθανώς να σχετίζονται με την αναζήτηση» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας. Ο Άμποτ είπε επίσης ότι έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον ομόλογό του της Μαλαισίας τον Νατζίμπ Ραζάκ και προειδοποίησε ότι τα αντικείμενα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί. «Το έργο του εντοπισμού αυτών των αντικειμένων θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι σχετικά με την αναζήτηση της πτήσης MH370», διευκρίνισε.
imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...