Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ποιος ελληνικός δρόμος βρίσκεται στη λίστα των πιο επικίνδυνων του κόσμου;

Ανάμεσα στους 22 πιο επικίνδυνους δρόμους παγκοσμίως βρίσκεται και ένας ελληνικός, με βάση διαδραστικό χάρτη που καταρτίστηκε από την βρετανική εταιρεία Driving Experiences.

Ο λόγος για την επαρχιακή οδό που ενώνει τα χωριά ...........


Πατιόπουλο και Περδικάκι, στην Αιτωλοακαρνανία. Η οδήγηση εκεί είναι πραγματικά πρόκληση για τους τολμηρούς.

Ο εν λόγω κατάλογος σχηματίστηκε βάσει διαφόρων παραμέτρων, όπως η κατάσταση του οδοστρώματος, η ύπαρξη ή όχι προστατευτικών μπαρών, καθώς και ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στο συγκεκριμένο δρόμο.

Με κλίμακα από το 1 έως το 10, ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου είναι εκείνος του North Yungas στη Βολιβία και χαρακτηρίζεται ως ο απόλυτος δρόμος προς την Κόλαση. Δεύτερος πιο επικίνδυνος είναι ο εκείνος των 12 χιλιομέτρων που διασχίζει το εθνικό πάρκο Fairy Meadows στο Πακιστάν.
Στον ίδιο κατάλογο συναντάμε τον παναμερικανικό αυτοκινητόδρομο των 48.000 χιλιομέτρων που ενώνει την Αλάσκα με τη Νότια Αμερική, τον διασιβηριανό αυτοκινητόδρομο στη Ρωσία, τη λεωφόρο Commonwealth στις Φιλιπίνες, τον δρόμος του φαραγγιού Skippers στη Νέα Ζηλανδία και τον «Αυτοκινητόδρομο του Θανάτου» (Rodovia de Morte) στη Βραζιλία.

Όσον αφορά στην επαρχιακή οδό που ενώνει τα χωριά Πατιόπουλο και Περδικάκι, βαθμολογήθηκε με 6/10 στο Fear Factor και περιγράφεται ως ένας δρόμος με «ελάχιστη πρόσφυση εξαιτίας χαλαρού οδοστρώματος» και «τεράστιες λακκούβες». Είναι, επιπλέον, εξαιρετικά στενός σε σημεία επικίνδυνα για πτώση χωρίς προστατευτικές μπάρες και χωρίς σήμανση. Η ίδια επαρχιακή οδός, βρίσκεται και ανάμεσα στους 10 πιο επικίνδυνους δρόμους  στον κατάλογο του Διεθνούς Οργανισμού Για Ασφαλές Ταξίδι.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: