Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Πάπας Φραγκίσκος: «Σοφός άνθρωπος» ο Κ. Παπούλιας

Σαράντα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό. Σημειώνεται ότι η συνηθισμένη διάρκεια των συνομιλιών του Ποντίφικα με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, δεν ξεπερνά συνήθως το ένα τέταρτο της ώρας. «Συγχαρητήρια ..........


για τον Πρόεδρό σας. Είναι ένας σοφός άνθρωπος» τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Σε ερώτηση προς τον Ποντίφικα αν θα επισκεφθεί την Ελλάδα, ο ίδιος απάντησε ότι είναι κάτι που θα του άρεσε πολύ, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του απηύθυνε σχετική πρόσκληση.
Ο Κάρολος Παπούλιας, δώρισε στον Ποντίφικα ένα βιβλίο για τη «λάμψη της ορθοδοξίας», ενώ ο Φραγκίσκος θέλησε να δωρίσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα μικρό χάλκινο ανάγλυφο «άγγελο της ειρήνης που νικά το κακό» και ένα βιβλίο με αποστολικές του ομιλίες.

Παπούλιας: «Ενδιαφέρουσα και εγκάρδια» η συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο

«Ενδιαφέρουσα» και «εγκάρδια» χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τον Ποντίφικα, αλλά και τον πρωθυπουργό του Βατικανού Πιέτρο Παρολίν.
«Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα και εγκάρδια συνάντηση με τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας. Συζήτησαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και θέματα τα οποία άπτονται της περιοχής μας και της περιφέρειας. Νομίζω ότι είναι ένας πεφωτισμένος προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας με εξαιρετική κοινωνική ευαισθησία, την οποία εκφράζει και στους λόγους του. Νομίζω ότι είναι ένας Πάπας, της ειρήνης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».
Σε ερώτηση για τη δήλωση του Πάπα ότι «ο Κ. Παπούλιας είναι ένας σοφός άνθρωπος» και για τη μεγάλη εγκαρδιότητα της όλης συνάντησης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Ακριβώς, το κλίμα ήταν πάρα πολύ εγκάρδιο με αναφορές στα παιδικά χρόνια του Πάπα, που 13 χρόνων, στην Αργεντινή, δούλευε για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του και η παρατήρησή μου είναι ότι ένας νέος, ένα παιδί, που περνά αυτές τις δυσκολίες, γίνεται εξαιρετικά ευαίσθητος στα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».
Σε εγκάρδιο, επίσης, κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κ. Παπούλια με τον πρωθυπουργό του Βατικανού και σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την αναγνώριση του νομικού προσώπου της Καθολικής Εκκλησίας, στην Ελλάδα.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...